Over competitieroeien

Binnen Okeanos krijgt ieder lid de kans om te doen wat hij of zij leuk vindt. Competitieroeien is een ideale manier om roeien te combineren met sociale activiteiten en commissiewerk. Alle leden kunnen deelnemen aan roei-evenementen zoals toertochten en competitiewedstrijden. In je eerste jaar start je de stuurboord-, bakboord- of klassementsbokaal. Als ouderejaars competitieroeier begeleid je een eerstejaars competitieploeg als coach. Daarnaast is het als ouderejaars competitieroeier mogelijk om bokalen en toertochten te starten of andere roeiactiviteiten te ondernemen. Door de professionele structuur en samenwerkingen binnen onze vereniging is het mogelijk om altijd te doen wat je leuk vindt. Zo kun je als competitieroeier ook doorstromen naar het wedstrijdroeien of als wedstrijdroeier doorstromen naar het competitieroeien.

Eerstejaars competitieroeien

Nadat je de introductieperiode met succes hebt volbracht, kun je kiezen voor wedstrijdroeien of competitieroeien. Als je gaat voor het competitieroeien, kun je het zo fanatiek maken als je zelf wilt. Je kunt deelnemen aan de TopC4+ selecties of gaan voor ‘gewoon’ competitieroeien. 

Indien je kiest voor competitieroeien, word je op basis van jouw fanatisme, beschikbaarheid en potentie ingedeeld in een ploegje dat bij jou past. Met deze ploeg kan je zelf bepalen hoe vaak je gaat trainen, dit kan variëren van twee tot wel vijf keer per week. Samen met je coaches concretiseer je je doelen en plannen en ga je trainen voor het beste resultaat!

Door het hele land worden er wedstrijden georganiseerd die ten eerste natuurlijk in het teken staan van roeien, maar waar nadat de laatste ploegen gefinisht zijn ook mooie feesten worden georganiseerd. Verder worden er heel veel leuke activiteiten voor jou als competitieroeier georganiseerd, zoals het Compo Kick-Off diner, trainingsdagen, BBQ’s tijdens de wedstrijdweekenden en een mooie seizoensafsluiter. 

TopC4+

De TopC4+ is een fanatieke ploeg die wordt begeleid door ervaren coaches. Als je voor de TopC4+ wordt ingeselecteerd ga je samen met je mede roeiers vier á vijf keer per week trainen om het beste resultaat op het water neer te zetten. Prachtig eerste jaar gegarandeerd!

Talentenacht

Aan het einde van het eerste jaar wordt er door middel van een selectie een Talenten8+ gevormd. Met deze ploeg ga je een paar weken hard trainen om op de NSRF Slotwedstrijden voor het eerst een wedstrijd van 2 kilometer te starten in een 8+. Dit is een leuke kennismaking met het meer fanatieke trainen en kan een opstapje zijn voor het club- of wedstrijdroeien. 

Ouderejaars competitieroeien

Na je eerste jaar de smaak te pakken gekregen? Dan kan je doorstromen naar het ouderejaars competitieroeien. Je kunt deelnemen aan de club8+-selecties of zelf een ploeg vormen. 

Er zijn voor ouderejaars competitieroeiers veel mogelijkheden. Je kan met een zelf samengestelde ploeg trainen in een gladde boot. Dit kan een 4+ zijn, maar ook een 4* of een 2x. In overleg met de Toer- en Competitiecommissaris ga je zelf op zoek naar coaches en een stuur en kan je deelnemen aan verschillende bokalen.

Club8+

Club8+ is competitieroeien op het fanatiekste en hoogste niveau. Samen met een vaste stuur en ervaren coaches ga je vijf á zes keer per week trainen en start je de Kruithuisbokaal. De Club8+ is de ideale optie voor enthousiaste en fanatieke competitieroeiers!