Over wedstrijdroeien

Het wedstrijdroeien heeft binnen Okeanos een prominente positie. De kernwaarden van de vereniging, ambitie, aandacht en plezier, zijn ook hier perfect terug te zien. Studenten die het beste uit zichzelf willen halen zijn bij Okeanos op de juiste plek! Okeanos biedt roeiers, coaches en stuurtjes de beste opleiding, waarbinnen persoonlijke en professionele begeleiding voorop staat. Het uitgangspunt is dat de individuele talenten hierdoor ontplooid kunnen worden. 

Selecties en eerste jaar wedstrijdroeien 

Als je wil wedstrijdroeien, kun je deelnemen aan de selecties voor een eerstejaars wedstrijdploeg. Zowel eerstejaars als ouderejaars leden kunnen meedoen. Aan de hand van de selectiecriteria en je (verwachte) ontwikkeling kun je een plekje in één van de eerstejaars heeren- of dameschploegen verdienen. Met jouw ploeg neem je deel aan het Eerstejaarsklassement van de KNRB. In het Eerstejaarsklassement strijd je tegen ploegen van studentenroeiverenigingen uit het hele land. 

Development

Na het eerste jaar stroom je door naar de Developmentgroep. Ook als je al wedstrijdroeiervaring hebt bij een andere roeivereniging, kun je terechtkomen in de Developmentgroep. Deze groep bestaat uit ouderejaars wedstrijdroeiers. Als developmentroeier start je het Developmentklassement van de KNRB. Je start in kleinere nummers in een klassement van meerdere 2 kilometerwedstrijden tegen de rest van Nederland. Bij het samenstellen van boten zal er gekeken worden naar de individuele talentontwikkeling. 

De jaren daarna

In de jaren die volgen zal er middels een individueel traject worden gewerkt richting het Nederlands Kampioenschap en eventueel internationale wedstrijden als de Brugge of Gent Regatta en de Henley Royal Regatta. De talenten kunnen doorstromen naar de bond voor een onder 23 traject of aansluiten bij de trajecten richting EK’s, WK’s en de Olympische Spelen. De top van het roeien is een positie in de kerngroep van de roeibond. Momenteel roeien twee van onze roeiers bij de roeibond: Hermijntje Drenth en Tinka Offereins. Wil je meer weten over onze toproeiers? Bezoek dan de pagina 'onze toproeiers'