Roeien

Roeien is dé ultieme studentensport. Veel roeiers komen pas tijdens hun studententijd in aanraking met roeien, waardoor iedereen op hetzelfde niveau begint. Roeien is een sport die je snel onder de knie kunt krijgen en daardoor is het mogelijk om door te groeien tot de top.

'Plezier, aandacht en ambitie’ staan centraal bij Okeanos. Okeanos biedt roeiers, coaches en stuurtjes de beste opleiding, persoonlijke en professionele begeleiding om zo het beste uit zichzelf te halen. Daarnaast bestaat er een professionele organisatiestructuur en wordt er samengewerkt op alle niveaus. Dit heeft geleid tot het feit dat Okeanos sinds 1980 onafgebroken vertegenwoordigd is op de Olympische Spelen, een prestatie die Okeanos wilt doortrekken naar de toekomst. Het roeien bij Okeanos geeft op de volgende wijze invulling aan de kernwaarden waarbij de visie en missie worden nageleefd:

Aandacht: Bij Okeanos is er binnen het roeien aandacht voor iedereen als roeier, stuur, coach en mens zodat individuele talenten zich kunnen ontplooien. Met persoonlijke en professionele aandacht wordt de ontwikkeling van talenten gestimuleerd om zo de ambitie te bereiken.

Ambitie: Okeanos stimuleert roeiers en coaches het uiterste uit zichzelf te halen en daarbij te streven naar het beste resultaat. De vereniging durft groots te dromen en hoge doelen na te streven, zowel op het water als daarnaast. 

Plezier: Binnen Okeanos krijgt ieder lid de kans om te doen wat hij of zij leuk vindt. Roeiers en coaches zijn intrinsiek gemotiveerd om (samen) te sporten, te leren (progressie boeken), te presteren en te winnen bij en voor Okeanos. Door plezier in het roeien zullen roeiers gemotiveerd blijven om hun ambitie na te streven.

We kennen binnen de roeiwereld twee verschillende takken van roeien: het wedstrijdroeien en het competitieroeien. Competitieroeien is de ideale manier om roeien te combineren met sociale activiteiten en commissiewerk. Wedstrijdroeien streeft naar roeien tot op het hoogste niveau!