Calco Voorjaarsregatta

De Calco Voorjaarsregatta, kortweg Voorjaarsregatta, voorheen Bosbaan Voorjaarsregatta (BVR), is een nationale roeiwedstrijd op de Bosbaan. Deze wedstrijd is opgericht in 2020 en wordt georganiseerd door R.S.V.U ‘Okeanos’ en A.U.S.R. Orca. De Voorjaarsregatta werd – na afgelasting in 2021 door de geldende corona-maatregelen – voor het eerst gehouden worden op 16 en 17 april 2022 en zal komend jaar plaatsvinden op 13 en 14 april 2024.

De Voorjaarsregatta is onderdeel van de KNRB development klassementen en het junioren instroom klassement. Voor de meer ervaren wedstrijdroeiers zijn er onder andere velden uitgeschreven ter voorbereiding op het NK klein een week later. Daarnaast is de voorjaarsregatta de kwalificatiewedstrijd voor het NK klein voor junioren.

De Voorjaarsregatta is ontstaan in opdracht van de KNRB in 2020. Het roeien in Nederland is de jaren daarvoor hard gegroeid. Hierdoor raakten de nationale wedstrijden overvol met het varen van time-trials en het schrappen van B-finales als gevolg. De KNRB heeft daarom een afspraak gemaakt dat er 4 extra wedstrijden binnen twee jaar zouden komen. Sinds 2021 heeft de wedstrijd een vaste plek op de nationale wedstrijdkalender.

In 2024 is de Voorjaarsregatta een samenwerking aangegaan met Calco, en is de naam Calco Voorjaarsregatta ontstaan. Wij zijn ontzettend trots op dit partnerschap en de mogelijkheden die dit ons biedt.