Onze toproeiers

Sinds 1980 is Okeanos onafgebroken vertegenwoordigd op de Olympische Spelen. Dat is een prestatie waar wij trots op zijn! Op het moment hebben wij twee roeiers die aangesloten zijn bij het Aegon Nationaal Roeiteam. Dit zijn Tinka Offereins en Hermijntje Drenth. Ze stellen zich graag voor!

 Tinka Offereins

Tinka Offereins begon met roeien bij Project 2020 in 2016 en werd vanuit daar lid bij Okeanos. Met Project 2020 heeft zij met de Acht meegedaan aan de Head of the Charles in Boston en in 2019 heeft zij voor Okeanos de Henley gestart. Sinds 2020 is ze lid van het Aegon Nationaal Roeiteam! 

Naam en jaren roeiervaring:

Tinka Offereins, 6 jaar roei-ervaring (sinds 2016).

Wat is je beste prestatie?

Derde plek op het EK 2020 in de W8+.

Wat maakt Okeanos uniek voor jou?

Dat het een wat kleinere vereniging is maar ondanks dat goed presteert. In het roeien, waar we heel goed meedoen in de klassementen, maar ook naast het roeien. Omdat we een wat kleinere vereniging zijn, maakt het dat de vereniging meer als een eenheid voelt en dat je sneller andere groepen leert kennen. Ook als je al wat langer rondloopt maakt dit dat je nog steeds het idee hebt er deel van uit te maken. 

Wat is je favoriete roeiherinnering?

Henley 2019 waar de grootste groep Okeaniden ooit aanwezig was op Henley! (Zie m'n omslagfoto op Facebook ;)).

Heb je een ritueel rondom een wedstrijd of training?

Altijd havermout eten! Ga je hard van :).

 

Hermijntje DrenthHermijntje Drenth begon met roeien in 2014 en werd in 2016 bij Project 2020 gehaald. Toen is zij ook lid geworden bij Okeanos. Vanuit Project 2020 is zij ook doorgegroeid naar het Aegon Nationaal Roeiteam. Samen met Tinka Offereins maakte zij deel uit van Okeanos’ eerste Oude Damesch Vier op de Varsity van 2019, waar zij een tweede plek behaalden. In 2020 roeide zij samen met de Dames Acht naar een bronzen medaille op het EK in Poznań.

Naam en jaren roeiervaring:

Hermijntje Drenth, 8 jaar.

Wat is je beste prestatie?

Brons op het EK roeien.

Wat maakt Okeanos uniek voor jou?

De onderlinge interesse in elkaar.

Wat is je favoriete roeiherinnering?

Alle trainingskampen en wedstrijden in het buitenland, vooral met de meiden van Project2020.

Heb je een ritueel rondom een wedstrijd of training?

Ik heb niet veel rituelen, maar met de acht visualiseren we onze race in de aanloop naar een toernooi om ons extra goed voor te bereiden.