Schenken

Schenken aan Okeanos

Okeanos heeft een rijk verleden, maar staat ook voor een uitdagende toekomst, waarin zij dient voort te bouwen op het sterke fundament als gastvrije en vertrouwde vereniging. Het roeien staat centraal en sterke tradities worden gekoesterd. Het handhaven van roeien als kernactiviteit en de hechte gemeenschap zijn onmisbaar voor het voortbestaan van de vereniging. Elke gift, groot of klein, is van harte welkom en helpt Okeanos verder om haar ambities waar te maken. Uw bijdrage wordt bijzonder gewaardeerd!

Bekijk de folder!

 

Periodieke schenking

U kunt een periodieke schenking van minimaal vijf jaar aan Okeanos doen via een onderhandse overeenkomst. U kunt elk willekeurig bedrag schenken, hiervoor hoeft u niet naar de notaris. Deze schenkingsvorm is fiscaal voor u de meest aantrekkelijke optie omdat uw volledige gift in de vorm van een periodieke schenking aftrekbaar is in box 1 (maximaal tegen 36,97%). Deze mogelijkheid bestaat omdat Okeanos een sociaal belang behartigende instelling (SBBI) is.

 

Voorbeeld

U wil met een periodieke schenkingsovereenkomst bijvoorbeeld 500 euro per jaar gedurende vijf jaar aan Okeanos schenken. U kunt in dat geval 793,27 euro doneren en u verkrijgt daarmee 293,27 euro aan belastingvoordeel en schenkt daarmee dus netto 500 euro, terwijl Okeanos 793,27 euro ontvangt!

Om een periodieke schenking aan Okeanos te doen, kunt u een periodieke schenkingsovereenkomst inclusief incassovolmacht invullen, welke u vervolgens ondertekend per e-mail terug krijgt. Dankzij de betalingsvolmacht wordt uw gift jaarlijks door Okeanos automatisch van uw rekening afgeschreven gedurende de looptijd van uw schenking.

 

 

 

 

 

Eenmalige donatie

U kunt ook een eenmalige donatie doen. Deze donatie is dan niet fiscaal aftrekbaar. U kunt een overboeking doen naar rekeningnummer NL85 ABNA 0497 8402 78 t.n.v. R.S.V.U. 'Okeanos'.

Legaat of mede-erfgenaam

Indien u dat wenst kunt u ook iets nalaten aan Okeanos. Okeanos kan op dit moment niet worden opgenomen als mede-erfgenaam, maar er kan wel een legaat worden geschonken. Een legaat dient u vast te leggen bij een notaris.

 

Heeft u interesse om te doneren? Laat hier uw gegevens achter. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!