Vereniging

Kandidaatsbestuur van der Geest '25 bekend!

Het is weer zover! Bestuur Banning '24 heeft de eer en het waar genoegen om het kandidaatsbestuur van der Geest '25 aan u voor te stellen. Wij zijn ervan overtuigd dat deze acht Okeaniden met hun toewijding aan zowel de vereniging als de roeisport een ontzettend goede aanwinst zullen zijn voor de R.S.V.U. ‘Okeanos’! Wij hebben het volste vertrouwen in hun capaciteiten en wensen van der Geest '25 veel succes in hun toekomstige bestuursjaar. 

 

Lees meer

Tinka en Hermijntje behalen zilver op de World Cup II

Dit weekend schitterden onze Okeaniden Tinka Offereins en Hermijntje Denth samen met Benthe Boonstra en Marloes Oldenburg op de World Cup II in Lucerne, Zwitserland. 

In de W4- sleepten zij na een succesvolle race op vrijdag een directe plek in de A-finale binnen. En met succes: een prachtige tweede plek! Wij zijn ontzettend trots op onze toppers en ernaar uit om de rest van hun avontuur te volgen!

Foto: Benedict_tufnell teamnlroeien

Lees meer

Maak kennis met onze nieuwe hoofdcoach: Susannah Chayes

De vraag of ik mij kan voorstellen aan jullie, de leden en oud-leden van Okeanos doet mij even in een existentiële crisis belanden. Maar wie ben ik dan? Grappig, want de andere momenten dat ik mij dat afvraag zijn vaak als ik even niet meer weet wat er van mij overblijft als ik het roei-deel uit mijn leven weg gum. Ik ben dus roeien. Oh nee. Ik hou gewoon heel erg van roeien, coachen, en
anderen helpen.

Lees meer

Susannah Chayes nieuwe hoofdcoach van Okeanos

Met groot genoegen kondigen wij aan dat Susannah Chayes zich bij ons aansluit als hoofdcoach van R.S.V.U. ‘Okeanos’. Haar indrukwekkende staat van dienst en haar passie voor het roeien maken haar een geweldige aanwinst voor onze vereniging.

Lees meer

Rowing Blind Amstelveen

Opgelet! Okeanos biedt een traject van 8 trainingen aan voor mensen met een visuele beperking onder begeleiding van roeimaatjes & coaches!

Lees meer

Nieuwe junior hoofdcoach aangenomen

Voor de verdere ontwikkeling van het wedstrijdroeien binnen Okeanos is bevonden dat er behoefte is aan extra aandacht voor de eerstejaarsploegen en coaches. De afgelopen maanden heeft daarom een interne zoektocht plaatsgevonden naar een Junior Hoofdcoach Eerstejaars. Deze plek is gecreëerd om enerzijds een opleidingsplek te creëren van waaruit we nieuwe hoofdcoaches kunnen opleiden en anderzijds ondersteuning kan bieden aan de (huidige) hoofdcoach. 

Lees meer

Eelco Meenhorst Coach van het Jaar 2023!

Op 20 december vond het NOS*NSF Sportgala plaats. Een evenement dat in het teken staat van het vieren van de Nederlandse sport. Op dit evenement worden een aantal sportprijzen uitgereikt, waaronder de Coach van het Jaar. Deze prijs is uitgegaan naar Eelco Meenhorst! Hij kreeg de meeste stemmen van zijn mede bondscoaches en de vakjury.

Lees meer

Vacature Materiaal Advies Commissie

We zoeken nieuwe leden voor de Materiaal Advies Commissie (MAC)! De afgelopen periode heeft de Materiaal Advies Commissie (MAC) een aantal vernieuwingen doorgemaakt. Tegenwoordig komt de commissie consequent bij elkaar, is er een vastgelegde taakverdeling met procedures en er is een overzicht van de vlootbehoefte, aanschafplanning en budgettering. Heb jij ideeën die bijdragen om nóg beter te kunnen adviseren en materiaalkeuzes af te wegen? Dan zijn we op zoek naar jou!

Lees meer

Voorbeschouwing - FK-Klein (Championnats de France bateaux courts)

Komend weekend start Cornelus Palsma het FK klein, lees hier de voorbeschouwing van zijn coach Menno Vroegindeweij: 

“Komend weekend is natuurlijk de Bosbaan Voorjaarsregatta. Een wedstrijd waar de developmentploegen hun eerste krachtmeting hebben met hun tegenstanders en waar de puntjes op de i worden gezet door de ouderejaars voor het NK Klein. 

Lees meer