Bosbaan Voorjaarsregatta

De Bosbaan Voorjaarsregatta, ofwel de BVR, is een nationale roeiwedstrijd die wordt verroeid op de Bosbaan. De wedstrijd wordt door R.S.V.U. ‘Okeanos’ in samenwerking met A.U.S.R. ‘Orca’ georganiseerd. De BVR is onderdeel van het KNRB Development klassement voor de 2X en het KNRB junioren instroom klassement. Daarnaast zijn er voor de meer ervaren wedstrijdroeiers onder andere velden uitgeschreven ter voorbereiding op het NK Klein en is de regatta een kwalificatiewedstrijd voor het NK Klein voor junioren.

De BVR is ontstaan in opdracht van de KNRB in 2020. Het roeien in Nederland is de jaren daarvoor hard gegroeid. Hierdoor raakten de nationale wedstrijden overvol met het varen van time-trials en het schrappen van B-finales als gevolg. De KNRB heeft daarom een afspraak gemaakt dat er vier extra wedstrijden binnen twee jaar zouden komen. De BVR is de eerste wedstrijd die uit deze afspraak is gekomen.

Voor meer informatie over deze wedstrijd verwijs ik u graag door naar https://voorjaarsregatta.nl/. Mocht u vragen hebben over de wedstrijd, kunt u mailen naar organisatie@voorjaarsregatta.nl