Onze hoofdcoach

Onze vereniging staat in heel roeiend Nederland bekend om de toegewijde vrijwillige coaches. Wij willen deze vrijwillige coaches zo goed mogelijk ondersteunen, het niveau van coaching perfectioneren en coaches stimuleren om lang te blijven coachen. We willen dan ook een omgeving creëren waarin coaches zich optimaal kunnen ontwikkelen en waar kennis en vaardigheden op een structurele manier met elkaar gedeeld worden. Met de juiste begeleiding kunnen individuele talenten excelleren, vandaar dat wij sinds 2015 als een van de eerste verenigingen een betaalde hoofdcoach in dienst hebben. Met het begeleiden van coaches hebben de hoofdcoaches de afgelopen jaren gezorgd voor een stijging in de kwaliteit van coaching bij Okeanos.

Wij hebben twee hoofdcoaches in dienst: Jolijn Remmelink en Jeroen Brinkman. 

Jolijn Remmelink 

Jolijn Remmelink is sinds 2020 in dienst bij Okeanos als hoofdcoach van de damesch. In 2018 werd zij door de KNRB uitgeroepen tot roeicoach van het jaar. Naast haar werk bij Okeanos, begeleidt ze roeitalent bij het Regionaal Talentcentrum Zuid-Holland. 

Jolijn Remmelink is negen jaar in dienst geweest bij A.S.R. Nereus als hoofdcoach lichte damesch en heeft daar grote prestaties neergezet. Zo is zij met haar ploegen in 2011, 2013, 2014 en 2016 Nederlands Kampioen geworden. Daarnaast heeft zij op het Wereldkampioenschap onder 23 jaar gouden en zilveren medailles binnengesleept als coach. 

Naam en jaren roei- en coachervaring:

Mijn naam is Jolijn Remmelink, ik ben gestart met roeien op Nereus in EJD'07. Vanaf dat moment heb ik vijf jaar zelf geroeid en daarna overgestapt op het coachen. Voornamelijk vrouwen, middengroepen maar uiteindelijk met name de lichte vrouwen. In 2018 heb ik Nereus verlaten en heb ik me gefocust op het RTC Zuid Holland. Hier richt ik me op talentontwikkeling onder mannen en vrouwen. Sinds september 2020 mag ik mijn opgedane kennis delen bij Okeanos, hopelijk kunnen we de vereniging samen op een hoger niveau krijgen!

Wat is je beste prestatie?

Ik ben erg trots op mijn twee gouden medailles op het WKu23. De eerste in 2014 overviel me nogal, doordat het tevens mijn eerste internationale toernooi was. In 2016 was ik er iets beter op voorbereid en heb ik er ook iets meer van kunnen genieten. De zenuwen had ik beter onder controle!

Wat maakt Okeanos uniek voor jou?

Een vereniging met enorm gedreven coaches en roeiers. Alle coaches willen alles tot in de puntjes uitgedacht, onderbouwd en gepland hebben. De inzet die je bij iedereen ziet is enorm!

Wat is je favoriete coachherinnering?

Naast de toernooien die ik heb mogen meemaken heb ik niet één herinnering. Als ik aan het coachen denk en aan de mooie momenten, denk ik aan alle prachtige ochtenden langs het water. Dus rust, het geluid, de omgeving. 

Welke goede raad geef jij je roeiers mee?

Houd het dicht bij jezelf. Bezig zijn met de kleine stapjes en daar plezier uit halen!