Onze hoofdcoaches

Onze vereniging staat in heel roeiend Nederland bekend om de toegewijde vrijwillige coaches. Wij willen deze vrijwillige coaches zo goed mogelijk ondersteunen, het niveau van coaching perfectioneren en coaches stimuleren om lang te blijven coachen. We willen dan ook een omgeving creëren waarin coaches zich optimaal kunnen ontwikkelen en waar kennis en vaardigheden op een structurele manier met elkaar gedeeld worden. Met de juiste begeleiding kunnen individuele talenten excelleren, vandaar dat wij sinds 2015 als een van de eerste verenigingen een betaalde hoofdcoach in dienst hebben. Met het begeleiden van coaches hebben de hoofdcoaches de afgelopen jaren gezorgd voor een stijging in de kwaliteit van coaching bij Okeanos.

Wij hebben twee hoofdcoaches in dienst: Jolijn Remmelink en Jeroen Brinkman. 

Jolijn Remmelink 

Jolijn Remmelink is sinds 2020 in dienst bij Okeanos als hoofdcoach van de damesch. In 2018 werd zij door de KNRB uitgeroepen tot roeicoach van het jaar. Naast haar werk bij Okeanos, begeleidt ze roeitalent bij het Regionaal Talentcentrum Zuid-Holland. 

Jolijn Remmelink is negen jaar in dienst geweest bij A.S.R. Nereus als hoofdcoach lichte damesch en heeft daar grote prestaties neergezet. Zo is zij met haar ploegen in 2011, 2013, 2014 en 2016 Nederlands Kampioen geworden. Daarnaast heeft zij op het Wereldkampioenschap onder 23 jaar gouden en zilveren medailles binnengesleept als coach. 

Naam en jaren roei- en coachervaring:

Mijn naam is Jolijn Remmelink, ik ben gestart met roeien op Nereus in EJD'07. Vanaf dat moment heb ik vijf jaar zelf geroeid en daarna overgestapt op het coachen. Voornamelijk vrouwen, middengroepen maar uiteindelijk met name de lichte vrouwen. In 2018 heb ik Nereus verlaten en heb ik me gefocust op het RTC Zuid Holland. Hier richt ik me op talentontwikkeling onder mannen en vrouwen. Sinds september 2020 mag ik mijn opgedane kennis delen bij Okeanos, hopelijk kunnen we de vereniging samen op een hoger niveau krijgen!

Wat is je beste prestatie?

Ik ben erg trots op mijn twee gouden medailles op het WKu23. De eerste in 2014 overviel me nogal, doordat het tevens mijn eerste internationale toernooi was. In 2016 was ik er iets beter op voorbereid en heb ik er ook iets meer van kunnen genieten. De zenuwen had ik beter onder controle!

Wat maakt Okeanos uniek voor jou?

Een vereniging met enorm gedreven coaches en roeiers. Alle coaches willen alles tot in de puntjes uitgedacht, onderbouwd en gepland hebben. De inzet die je bij iedereen ziet is enorm!

Wat is je favoriete coachherinnering?

Naast de toernooien die ik heb mogen meemaken heb ik niet één herinnering. Als ik aan het coachen denk en aan de mooie momenten, denk ik aan alle prachtige ochtenden langs het water. Dus rust, het geluid, de omgeving. 

Welke goede raad geef jij je roeiers mee?

Houd het dicht bij jezelf. Bezig zijn met de kleine stapjes en daar plezier uit halen!

 

Jeroen Brinkman

Jeroen zit vol passie voor de roeisport en heeft ontzettend veel ervaring en kennis over de roeitechniek en de didactiek van het coachen. Roeicoaching heeft al langer zijn warme belangstelling. Zo ontwikkelde hij in 2008 een instructiemethode voor Algemene roeiverenigingen en in 2016 de roei.app. In 2017 was hij een van de oprichters van de Stichting Roeicoach (roeicoach.com) en daar doceert hij nog steeds. Binnenkort start hij met internationale Zoom opleidingen voor roeiers en coaches (rowingcoach.app).

Wat is je roei- en coachervaring?

Ik roei al verschrikkelijk lang: bijna 50 jaar. Tja, als je maar vroeg genoeg begint en er steeds lol in blijft houden… Ik heb zeven jaar wedstrijd geroeid in de acht en skiff. En ben nog steeds actief als veteranen(wedstrijd)roeier in de acht en twee-zonder.

Ik ben RC4 coach en heb zeven jaar junioren en heren wedstrijdroeiers gecoacht. En coach nu nog steeds als betaalde coach veteranen wedstrijdroeiers.

Wat is je beste prestatie?

Wanneer je lang roeit zijn het er veel die om de titel “beste” strijden... Winst in de lichte acht op de Holland beker en met houten boot/riemen onder de zes minuten gevaren. Maar ook dat ik in de skiff de Lichte beginnelingen skiffhead heb gewonnen en als (licht) veteraan de tweehead in de twee zonder.

Wat maakt Okeanos uniek voor jou?

Dat ik daar in 1988 vier lichte heren heb gecoached!

Wat is je favoriete coachherinnering?

Nationaal kampioen worden met een junioren acht en op de Coupe de la Jeunesse zilver behalen.

Welke goede raad geef jij je roeiers mee?

Hou plezier in het roeien en trainen, dat zorgt ervoor dat je lang en succesvol kan roeien. Zorg voor veel mooie herinneringen!