Nieuws

Gezocht: Vrijwilligers Amstelbeker 25 september 2022

Op zondag 25 september 2022 vindt de twaalfde editie van de Amstelbeker plaats! Op het Amstelwater zullen de beste heren- en damesachten van Nederlandse verenigingen in een serie van spannende knock-out races uit gaan maken wie er met de Palmbeker en Fortunabeker naar huis gaan. Om deze K.N.S.R.B -wedstrijd mogelijk te maken hebben we jouw hulp nodig! Zowel voor shift 1 (12:00-15:30) als shift 2 (15:00-18:30) zijn ze opzoek naar hulp bij de stremming, tijdwaarneming en als vlothondjes.

Lees meer

De Amstel zoekt een jeugdcoördinator

Roei- en Zeilvereniging De Amstel zoekt vanaf 20 augustus een nieuwe jeugdcoördinator

Wellicht heb je al eens een blauwe flits voorbij zien vliegen over één van de roeiwateren in Nederland of daarbuiten. Onze jeugd doet op alle niveaus mee, en voor iedereen is er plek. Plezier staat voorop, maar er is voor iedereen de mogelijkheid zich te ontwikkelen op zowel sociaal als sportief vlak.

Jeugdcoördinator

(+/- 8 uur per week)

Lees meer

Vacature hoofdcoach R.S.V.U. ‘Okeanos’

‘Plezier, aandacht en ambitie’ staan centraal bij R.S.V.U. ‘Okeanos’, een studentenroeivereniging gevestigd aan de Bosbaan met ruim 600 leden en een wedstrijd sectie bestaande uit ongeveer 60 roeiers en 30 coaches.

Lees meer

Nabeschouwing Koninklijke-Holland Beker 2022

Zoals velen van jullie misschien niet ontgaan is vond afgelopen weekend de Koninklijke-Holland Beker plaats op de Bosbaan. Zaterdag zette Eerstejaars Licht hun winning streak voort door te blikken in het MFm8+ veld. Zondag blikten Oeds en Kevin-Lee in het M2- veld en blikte Fréderique in het W8+ veld. Lees hier de nabeschouwing van Oeds en Kevin-Lee:

Lees meer

Kandidaatsbestuur Stikvoort '23 bekend!

Het moment is eindelijk daar: Bestuur ‘23 is bekendgemaakt! Na een maandenlange zoektocht is er een bestuur gevormd dat volgend jaar aan het hoofd van de vereniging zal staan en dit met verve zal doen. Stuk voor stuk toegewijde Okeaniden die zich ongeremd en zonder vrees zullen inzetten voor onze vereniging. Joosten ‘22 is verheugd deze acht mensen aan u te mogen presenteren en draagt op de Wissel ALV van 3 september met het volste vertrouwen het stokje over aan Stikvoort ‘23!

Lees meer

Nabeschouwing Westelijke Regatta 2022

Afgelopen wedstrijdweekend begon succesvol met een sprint blik voor EJL tijdens de Erasmus Sprints. Daarna werden ook tijdens de Westelijke Regatta meerdere successen behaald: EJL blikte in hun klassementswedstrijd, Cornelus Palsma blikte in het HE4- veld en Vera Schuit blikte in het DB1x veld. Lees hier de nabeschouwing van Vera:

Lees meer

Nabeschouwing Rottebokaal

Op 21 en 22 mei was het voor de competitieroeiers tijd om kennis te maken met de Willem-Alexander Baan. Dit is ook de enige wedstrijd van dit seizoen waar al onze eerstejaars competitieroeiers samen te vinden zijn. De Bakboord- en Stuurboordbokaal, het Klassement en onze achten waren aanwezig op deze grote wedstrijd en ook de Competitie Commissie was dit weekend op het water te vinden. Het was een succesvolle wedstrijd met negen A-finales en twee taarten.

Lees meer

Nabeschouwing Northwave Regatta

Voordat dit weekend alweer de volgende wedstrijd plaatsvindt is het tijd om nog even terug te blikken op de successen van afgelopen weekend. Tijdens de Northwave Regatta werd er maar liefst 5 keer geblikt namens Okeanos: door Cornelus Palsma (HG4+), Kika Banning (LDE1x), MGD (DGb4-), Fréderique Pals (DE8+) en EJZ (HB8+). Lees hier de nabeschouwing van eerstejaars zwaar:

Lees meer

Nabeschouwing ZRB 2022

“Wat zijn dit voor onchristelijke tijden”, aldus mijn combi partner van Njord voor de ZRB. Het was inderdaad even slikken toen ik mijn wekker om 4:30 zette. Wij dachten namelijk prima wel even die ochtend uit Leiden naar Tilburg te kunnen rijden, en toen kwam het schema. 8:10 voorwedstrijd, pohhh dat is vroeg, zijn we wel lekker vroeg klaar, toch?

Lees meer

Nabeschouwing Saurus International Regatta

Vorig weekend was het voor de roeiers van de stuurboord bokaal tijd voor de Saurus International Regatta. Er was nog enige verwarring over deze naam, de meeste roeiers dachten dat hun tegenstanders uit het buitenland kwamen, maar deze wedstrijd start in België. Alle ploegen roeiden hier een 1750 meter met meteen erachteraan een 250 meter. Verder werd er genoten van het zonnetje, de vlaaien en de gezelligheid op de camping.

Lees meer