Competitieroeien

Nabeschouwing Najaarsbokaal (Doorhalers)

Lees hier de nabeschouwing van de Najaarsbokaal geschreven door de Doorhalers:

"Net als vorig seizoen liepen deze wedstrijden ook niet altijd soepeltjes. Ondanks dat hebben we een mooie 3e plek in de najaarsbokaal mogen bemachtigen, hieronder een nabeschouwing van de 3 wedstrijden die we hebben geroeid.

Lees meer

Vacature Materiaal Advies Commissie

We zoeken nieuwe leden voor de Materiaal Advies Commissie (MAC)! De afgelopen periode heeft de Materiaal Advies Commissie (MAC) een aantal vernieuwingen doorgemaakt. Tegenwoordig komt de commissie consequent bij elkaar, is er een vastgelegde taakverdeling met procedures en er is een overzicht van de vlootbehoefte, aanschafplanning en budgettering. Heb jij ideeën die bijdragen om nóg beter te kunnen adviseren en materiaalkeuzes af te wegen? Dan zijn we op zoek naar jou!

Lees meer

Nabeschouwing Rottebokaal

Op 21 en 22 mei was het voor de competitieroeiers tijd om kennis te maken met de Willem-Alexander Baan. Dit is ook de enige wedstrijd van dit seizoen waar al onze eerstejaars competitieroeiers samen te vinden zijn. De Bakboord- en Stuurboordbokaal, het Klassement en onze achten waren aanwezig op deze grote wedstrijd en ook de Competitie Commissie was dit weekend op het water te vinden. Het was een succesvolle wedstrijd met negen A-finales en twee taarten.

Lees meer

Nabeschouwing Saurus International Regatta

Vorig weekend was het voor de roeiers van de stuurboord bokaal tijd voor de Saurus International Regatta. Er was nog enige verwarring over deze naam, de meeste roeiers dachten dat hun tegenstanders uit het buitenland kwamen, maar deze wedstrijd start in België. Alle ploegen roeiden hier een 1750 meter met meteen erachteraan een 250 meter. Verder werd er genoten van het zonnetje, de vlaaien en de gezelligheid op de camping.

Lees meer

Nabeschouwing PEiL & PEiK

Vorig weekend zijn we met de competitieroeiers afgereisd naar Delft voor de PEiL en de PEiK. Vooral de PEiL werd door veel ploegen gevreesd. Deze wedstrijd van 4500 meter is voor veel competitieroeiers veruit de langste wedstrijd die zij starten in het seizoen. Gelukkig zat het weer mee en de meeste roeiers konden na de finish toch nog lachen, er waren er zelfs een paar die het wel erg lekker vonden zo'n lange afstand. Na de PEiL op zaterdag was het in de avond tijd voor de PEiK.

Lees meer