Nabeschouwing PEiL & PEiK

Okeanos Veteranen Zaterdag 2 op de PEiK

Nabeschouwing PEiL & PEiK

Vorig weekend zijn we met de competitieroeiers afgereisd naar Delft voor de PEiL en de PEiK. Vooral de PEiL werd door veel ploegen gevreesd. Deze wedstrijd van 4500 meter is voor veel competitieroeiers veruit de langste wedstrijd die zij starten in het seizoen. Gelukkig zat het weer mee en de meeste roeiers konden na de finish toch nog lachen, er waren er zelfs een paar die het wel erg lekker vonden zo'n lange afstand. Na de PEiL op zaterdag was het in de avond tijd voor de PEiK. Dit was voor Okeanos een enorm succes, er werd maar liefst drie keer gewonnen! Nadat we hebben gezonden voor de Damesch TopC4+, Damesch Clubacht en Okeanos Veteranen zaterdag 2 zat de lange dag erop. De volgende dag mocht de andere helft van de roeiers de 4500 meter trotseren. Hier lieten de damesch van de TopC4+ zien dat zij niet alleen goed zijn in korte afstanden en gingen ze er ook vandoor met de winst op de PEiL! 

Daan van Okeanos Veteranen zaterdag 2 schreef een nabeschouwing over de PEiK: 

'Menigeen van jullie zal ons ooit wel eens hebben zien (of horen) roeien op de bosbaan, zo luidruchtig als wij eenmaal zijn. Het gebeurt helaas niet elk jaar dat zich een mannen clubacht vormt bij Okeanos en ik kan me überhaupt niet heugen dat er ooit twee mannen of vrouwen clubachten zijn gevormd - iets leuks voor de archief commissie om uit te zoeken?? Toch is dat dit jaar zo; afgelopen zomer hadden wij met een aantal jongens het idee om nog een laatste jaar te gaan roeien voordat we onze riem aan de wilgen zouden hangen. Ik kan jullie verzekeren dat er vaak genoeg momenten zijn geweest dat het leek dat we het seizoen niet zouden halen, maar mede dankzij een fantastische middengroep en good old Mac hadden we een fantastisch coachteam bij elkaar en konden we starten. 

Enfin, zaterdag was voor ons de eerste wedstrijd buiten Amsterdam in Delft, de PEiL en de PEiK. Een wedstrijd van 4500m overdag en een sprint van 450m in de avond. Onze viking op 3, Jim, was helaas geblesseerd en werd daarom vervangen door ex- zware bal Remy, waarvoor uiteraard veel dank. Na afgelopen weken veel te hebben geoefend op het tweede deel van de haal startten we met veel zelfvertrouwen de 4500m. Helaas liep de race iets minder lekker dan we hadden gehoopt, maar we pakten nog wel mooi de vierde plek. Een enorme verbetering in vergelijking met de Head en de lange afstanden van de H4K. Het echte spektakel voor ons barstte echter los in de avond, na uren lang gewacht te hebben. 

De PEiK is een ietwat bijzondere wedstrijd in dat je ongeveer evenveel meter kan oproeien als dat ie lang is. Menig stuurtje kwam ons dan ook verward voorbij en vroeg aan de kamprechters waar ze mochten ronden, waarop een resoluut “dat kan niet” kwam. Wij waren de eerste boot van onze heat die zou starten en wij lagen boord- aan - boord met de clubacht van Orca. Allen grote gasten die eerder al de Head hadden gewonnen dit seizoen. Vanuit een light peddel startten we met een doorstart weg en kon het reup- en hark feest beginnen. Technisch liep het zeker niet altijd even lekker, maar hard ging het wel: 1:10.8. Eenmaal over de finish ontvouwde zich een vrij bizar schouwspel: wij kregen eerst de winst toebedeeld, maar enkele minuten later werd die toch aan Orca gegeven. Het verschil? 0.1 seconde. Ik kan me niet herinneren dat ik ooit zo chagrijnig een boot ben uitgestapt. “Hoe kun je daar nou in godsnaam op verliezen?” dacht ik bij mezelf. Teleurgesteld dropen we af naar de BoWa, waar we begonnen de boot klaar te maken voor vertrek naar huis. Marijn grapte tegen Hella: “Ze zullen het straks nog wel een keer veranderen”, waarop Hella haar telefoon even checkte of dit toevallig zo was. Plots hoorde ik een hoog gilletje dat we wel gewonnen hadden en de winst zouden delen met Orca. Voor omstanders moet het er toen hebben uitgezien alsof wij 13-jarige meisjes bij een Justin Bieber concert waren, want mijn god wat hebben we geschreeuwd van blijdschap. Wat een bizar einde. Het was dat Hella nog even gekeken had anders hadden we de prijsuitreiking gemist: die begon namelijk 2 minuten later. Samen met de jongens uit Utrecht mochten we op het podium door elkaar onze verenigingsliederen tetteren en kregen we ons eremetaal uitgereikt. Ik heb ons allemaal nog nooit zo erg in extase gezien en de buckets bij de KFC smaakten dan ook zoet.

Voor mij persoonlijk was het na 7 seizoenen roeien en 3 roeiverenigingen ook erg fijn om eens keer wat gewonnen te hebben. We kijken uit naar de volgende wedstrijden en zien jullie allen graag meefietsen! Groetjes van Middengroep Compo/ Big Boiz/ Okeanos Veteranen Zaterdag 2'

 

Uitslagen PEiL 

DErv 8 Okeanos Damesch Clubacht 18:48.8 9e 

DErv 4+ Poule 2 Pik of Boegbal 20:50.8 2e 

HErv 8 Okeanos Heeren Clubacht 19:00.7 13e 

HErv 8 Okeanos veteranen zaterdag 2 17:00.3 4e 

DOnerv C4+ poule 4 112 bootgeval 28:09.4 8e

DOnerv C4+ poule 4 Aquavita 27:32.1 3e 

HOnerv C4+ Klassement Okeanos Heeren TopC4+ 20:06.7 9e 

DErv 2x Poule 2 Okeanos 1 22:15.8 4e 

DErv 1x Anouk Ree 25:20.8 12e 

DOnerv C4+ Poule 1 Naar de klippen 22:21.9 16e 

DOnerv C4+ Poule 1 F'elle 23:17.2 22e 

DOnerv C4+ Poule 1 Alle riemen los 22:07.8 8e 

HOnerv C4+ Poule 4 Ever Given 22:50.4 4e 

HErv 4+ Poule 3 BakBeesten 19:59.9 2e 

HOnerv C4+ Poule 3 De Zuipschuit 23:59.3 14e 

DOnerv C4+ Klassement Okeanos Damesch TopC4+ 20:46.6 1e 

 

Uitslagen PEiK 

HErv 8+ Okeanos veteranen zaterdag 2 01:10.8 1e 

DErv 4+ Pik of boegbal 01:37.7 3e 

DOnerv C4+ Okeanos Damesch TopC4+ 01:36.7 1e 

DErv 8+ Okeanos Damesch Clubacht 01:25.3 1e