Nabeschouwing Najaarsbokaal (Doorhalers)

Nabeschouwing Najaarsbokaal (Doorhalers)

Lees hier de nabeschouwing van de Najaarsbokaal geschreven door de Doorhalers:

"Net als vorig seizoen liepen deze wedstrijden ook niet altijd soepeltjes. Ondanks dat hebben we een mooie 3e plek in de najaarsbokaal mogen bemachtigen, hieronder een nabeschouwing van de 3 wedstrijden die we hebben geroeid.

De eerste wedstrijd was de Thêta Herfstregatta in Eindhoven. We hadden een aantal keer getraind maar wisten totaal niet wat we moesten verwachten en hoe we na de zomer in het veld zouden liggen. Bij aankomst in Eindhoven waren we al snel geïntimideerd door alle oud-club roeiers en zeiden tegen elkaar: ”als we het maar leuk hebben.” We hebben het dan ook enorm naar ons zin gehad terwijl we naar de ‘podcast’ van ons stuur Liselotte aan het luisteren waren. Deze lieve meid had ons een hoop te vertellen en iedereen op het water kon via de cox mee luisteren. Toen de wedstrijd eenmaal begon, werd al snel duidelijk dat dit een zware 2k ging worden. De balans was ver te zoeken, wat het nog zwaarder maakte. Je kan je dus wel voorstellen dat iedereen verbaasd was toen we van lies hoorde dat we de 3e plek hadden behaald. Dit gaf ons vertrouwen voor de rest van de wedstrijden.

De tweede wedstrijd was de Knorresteijn memorial regatta in enschede. We mochten net gaan vlotten toen het weer volledig omsloeg en het ging onweren. Het vlotten werd uitgesteld en we renden net als de rest naar binnen om te schuilen. We zaten rustig te kletsen totdat we een appje kregen van Yara “uuh meiden de boot is van de blokjes gewaaid!”. Super geschrokken natuurlijk en rende gelijk naar de boot toe, gelukkig was er geen schade maar we baalde enorm van deze stomme actie. Dit filmpje was helaas ook op knorsity te aanschouwen. Hierbij hadden we wel ons doel: een keer op knorsity komen bereikt maar achteraf liever met iets anders gehad. De wedstrijd ging gelukkig wat beter dan de voorbereiding, zo hebben we een 4.5 kilometer afgelegd mét keerboei. We hebben mooie halen gemaakt wat geresulteerd heeft tot een 5e plek.

We sloten de bokaal af met een hoop regen in Wageningen bij de Argo najaars slotwedstrijden. De voorwedstrijd van 1 kilometer met een keerboei ging soepel en waren zonder regen weer klaar. Hierna begon het enorm hard te regenen en iedereen stelde het vlotten uit, de organisatie was hier niet zo blij mee en we merkte dit. We zeiden tegen elkaar, zullen we het goede voorbeeld laten zien en als eerste gaan vlotten. Met ons goede gedrag volgde er meerdere en kon de wedstrijd toch nog beginnen in de stortregen. Helaas viel de cox tijdens de 500 meter na 200 meter uit. Hierbij merk je hoe belangrijk de woorden van je stuur zijn, zoals het aangeven wanneer bouwen en de eindsprint maar ook de aanmoediging. Gelukkig waren Jan Joost en Marvin ook op het water en hebben ons toen met veel gejoel aangemoedigd waardoor we extra motivatie kregen om harder te roeien. Natuurlijk waren de meeste halen vooral op gevoel omdat het niet duidelijk was wanneer we klaar waren. Met een mooie 2e plek waren we tevreden maar wel van top tot teen doorweekt. Hoort natuurlijk ook wel bij een najaarsbokaal! We willen graag het bestuur en vooral Yara bedanken. Hoe ze elke keer voor ons hebben klaargestaan was niet normaal fijn. Elke wedstrijd waren er mensen mee om ons te helpen en aanmoedigen, dit waarderen we ontzettend dus bij deze enorm bedankt voor alle support!

Van standaard macdrive bezoekjes naar elke wedstrijd weer vergeten zijn hoe je een boot moet opriggeren is het nooit saai bij ons. Best wel chaotisch en fanatiek maar we hebben het vooral heel gezellig, zo zijn we eigenlijk een beetje familie van elkaar geworden. We gaan het hoofdseizoen uiteraard weer starten en hopen mooie resultaten neer te kunnen zetten."