Nabeschouwing Saurus International Regatta

Taart op de SIR

Nabeschouwing Saurus International Regatta

Vorig weekend was het voor de roeiers van de stuurboord bokaal tijd voor de Saurus International Regatta. Er was nog enige verwarring over deze naam, de meeste roeiers dachten dat hun tegenstanders uit het buitenland kwamen, maar deze wedstrijd start in België. Alle ploegen roeiden hier een 1750 meter met meteen erachteraan een 250 meter. Verder werd er genoten van het zonnetje, de vlaaien en de gezelligheid op de camping. De wedstrijd was niet zonder succes, de eerste taart (vlaai) van de stuurboord bokaal is een feit! Abel van Aan de Slag schreef een nabeschouwing over hun overwinning: 

'Op vrijdag 6 mei vertrokken we met een op één man na gevulde boot richting het verre doch zonnige zuiden. Onze teamgenoot moest tot laat in de nacht werken en zou onze boot op zaterdagochtend aanvullen. Na een rit van twee uur met een gemiddeld verbruik van 1 op 8 kwamen we met lege tank maar vol goede moed aan op camping Hoeve de Ploeg. We werden ontvangen door een vriendelijke Limburger die ons een plek voor onze tent en auto wees. We zetten onze tenten op (de ene meer bijdragend dan de ander), speelden een potje kaarten en aanschouwden de mooie sterrenhemel inclusief een lesje astronomie van onze slimste ploeggenoot. Om 00:00 kropen we onder de wol om de volgende ochtend uitgerust wakker te worden voor de wedstrijd.

Bij het wakker worden wachtte ons echter een droef bericht: onze ploeggenoot die nog uit Amsterdam moest komen was ziek geworden en kon er dus toch niet bij zijn. We hadden nog ongeveer een kwartier voordat we moesten vlotten dus we gingen gehaast op zoek naar een heer die ons uit de brand kon helpen door met ons mee te roeien. Met succes! Een geweldige Fries woonachtig in Den Haag en roeiend bij Pelargos wilde graag meeroeien. Hij was brak en misschien zelfs nog dronken maar dat weerhield hem er niet van om 2 kilometer met ons mee te roeien. En wij waren allang blij dat we mochten starten en dat we geen boete moesten betalen en een schorsing voor de rest van het seizoen kregen.

Toen we net gevlot waren merkten we dat een van de drukstangen verkeerd was gemonteerd waardoor het klippen niet goed lukte. Gelukkig hadden we een paar helden van de CC en het bestuur aan de kant die de drukstang na een korte pitstop weer goed hadden gezet.

Toen we richting de start roeiden had ons stuurtje nog wat moeite met het verschil tussen klapjes en strijkjes, maar eenmaal aan de start ging de knop om en begeleidde ze ons foutloos en onder luid geschreeuw naar de finish. Na de 1750 meter waren de benen zuur en was de conditie op, maar toen we Nereus tegenover ons kregen besloten we onze laatste reserves aan kracht te geven om te laten zien welke vereniging de beste roeiers heeft.

Het werd een close call en we hadden verwacht dat we toch niet sneller waren dan onze rivalen van de Amstel maar het tegendeel bleek waar. Sterker nog, we hadden zowel op de 250 als op de 1750 meter de snelste tijd neergezet en dat betekende onze eerste keer taarten!

Bij de prijsuitreiking wachtte ons een taart en werd uit volle borst het verenigingslied gezongen. Onze vriend uit Den Haag, gekleed in Okeanos-tenue, kende de tekst niet maar deed desalniettemin zijn best om enkele woorden mee te mompelen. Na de prijsuitreiking praatten we onder genot van een stukje taart en een biertje na over deze mooie overwinning en in de namiddag reden we tevreden en voldaan terug naar Amsterdam. We hebben het nummer van de roeier uit Den Haag opgeslagen, want misschien komt zijn hulp bij een volgende wedstrijd nog van pas ;). Op naar de volgende taart!'

 

Uitslagen Saurus International Regatta 

HOnerv C4+ Poule 3 Aan de Slag 08:24.6 01:02.4 1e

DOnerv C4+ Poule 1 Volle bak 08:26.9 01:03.8 3e 

DOnerv C4+ Poule 2 Klip je winst 09:15.2 01:04.4 2e 

DOnerv C4+ Poule 2 Brakboord 09:32.3 01:11.9 15e 

HOnerv C4+ Poule 4 De oceaan 09:19.4 01:10.0 7e 

HOnerv C4+ Poule 1 Goudgele rakkers 08:05.4 01:02.5 13e 

DOnerv C4+ Poule 3 Zonder dollen 10:44.5 01:16.7 22e 

DOnerv C4+ Poule 5 Snoeken 10:31.1 01:15.7 9e