Voorbeschouwing - FK-Klein (Championnats de France bateaux courts)

FK-klein

Voorbeschouwing - FK-Klein (Championnats de France bateaux courts)

Komend weekend start Cornelus Palsma het FK klein, lees hier de voorbeschouwing van zijn coach Menno Vroegindeweij: 

“Komend weekend is natuurlijk de Bosbaan Voorjaarsregatta. Een wedstrijd waar de developmentploegen hun eerste krachtmeting hebben met hun tegenstanders en waar de puntjes op de i worden gezet door de ouderejaars voor het NK Klein. 

Er is echter nog een wedstrijd waar een Okeanied aan de start zal verschijnen, namelijk de Championnats de France bateaux courts in Cazaubon, ook wel het Frans Kampioenschap voor kleine nummers. Cornelus Palsma zal daar roeien in het Skiff Sénior Homme Poids léger veld (SH1x PL), het lichte mannen elite veld. Hij zal daar het vuur aan de schenen van de Franse equipe leggen. Vorige week wist Cornelus al de kwalificatie wedstrijd van zijn zone te winnen. 

Die lichte Franse equipe bestaat uit Hugo Beurey, Baptiste Savaete, Pierrick Verger en Ferdinand Ludwig. De laatste van deze vier zal wegens een blessure niet aan de start verschijnen. Cornelus is voor de time trial van vrijdag als vierde geplaatst, direct achter de drie bondsroeiers. Achter Cornelus zijn Etienne Francois, Alexis Guerinot en Ivan Bove geplaatst. De laatst genoemde werd vorig weekend op ruim vijf seconden tweede achter Cornelus. Het doel zal dan ook zijn om die drie bondsroeiers het zo moeilijk mogelijk te maken of zelfs te verslaan. 

Programma:

Vrijdag 11:06 uur Time Trial

Vrijdag 16:54 uur Kwart finale

Zaterdag 10:18 uur Halve finale

Zondag 11:12 uur A-finale

Alle (live)tijden en uitslagen zijn via Time-Team te volgen. Daarnaast zal het evenement te volgen zijn via een live video stream, de link van deze stream volgt later.”