Nieuwe hoofdcoach aangenomen

De nieuwe hoofdcoach!

Nieuwe hoofdcoach aangenomen

Jeroen Brinkman is sinds 2022 in dienst bij Okeanos.

Jeroen zit vol passie voor de roeisport en heeft ontzettend veel ervaring en kennis over de roeitechniek en de didactiek van het coachen. Roeicoaching heeft al langer zijn warme belangstelling. Zo ontwikkelde hij in 2008 een instructiemethode voor Algemene roeiverenigingen en in 2016 de roei.app. In 2017 was hij een van de oprichters van de Stichting Roeicoach (roeicoach.com) en daar doceert hij nog steeds. Binnenkort start hij met internationale Zoom opleidingen voor roeiers en coaches (rowingcoach.app).

Hij stelt zichzelf even voor.

Wat is je roei- en coachervaring?

Ik roei al verschrikkelijk lang: bijna 50 jaar. Tja, als je maar vroeg genoeg begint en er steeds lol in blijft houden… Ik heb zeven jaar wedstrijd geroeid in de acht en skiff. En ben nog steeds actief als veteranen(wedstrijd)roeier in de acht en twee-zonder.

Ik ben RC4 coach en heb zeven jaar junioren en heren wedstrijdroeiers gecoacht. En coach nu nog steeds als betaalde coach veteranen wedstrijdroeiers.

 

Wat is je beste prestatie?

Wanneer je lang roeit zijn het er veel die om de titel “beste” strijden... Winst in de lichte acht op de Holland beker en met houten boot/riemen onder de zes minuten gevaren. Maar ook dat ik in de skiff de Lichte beginnelingen skiffhead heb gewonnen en als (licht) veteraan de tweehead in de twee zonder.

 

Wat maakt Okeanos uniek voor jou?

Dat ik daar in 1988 vier lichte heren heb gecoached!

 

Wat is je favoriete coachherinnering?

Nationaal kampioen worden met een junioren acht en op de Coupe de la Jeunesse zilver behalen.

 

Welke goede raad geef jij je roeiers mee?

Hou plezier in het roeien en trainen, dat zorgt ervoor dat je lang en succesvol kan roeien. Zorg voor veel mooie herinneringen!