Winst op de Heineken Roeivierkamp

Foto

Winst op de Heineken Roeivierkamp

Twee weken geleden sloten onze eerstejaars, middengroepers en club8'en het lange baan seizoen af op de Amstel tijdens de Heineken roeivierkamp. Hier blikte onze Lichte Heeren 4* waarbij Max zijn eerste blik van het jaar en Carmen haar eerste stuurblik van het jaar behaalde. Zij nemen je me in een nabeschouwing over hun weekend:

"Hallo allemaal,

Ondertussen zijn alle gestuurde boten weer veilig terug op de bosbaan en kunnen we weer eindeloos gaan ronden over bakboord op ons prachtige water. Toch willen we graag nog even terugblikken op afgelopen weekend waar bijna heel roeiend Okeanos wel te vinden was op de Amstel voor de Heineken Roeivierkamp. Voor Carmen stond het weekend in het teken van héél veel sturen en voor Max een hoop roeien. Beide met goede hoop om resultaten neer te zetten. De Heineken bestaan uit vier afstanden: 2500m, 250m, 5000m en 750m waarvan de eerste twee op de zaterdag. De andere twee op zondag en als je twee boten stuurt heb je geen moment rust, maar dat is natuurlijk de charme van de Heineken. 

Het begon op de zaterdag met Carmen haar geliefde Heeren Club8+ waarbij ze boven zichzelf uitstagen en even de rest van het veld hebben laten zien dat we meedoen voor de winst in het bokaal. Na de bochten geoefend te hebben in de acht stapte zij over naar de Lichte Heeren Elite dubbelvier-met. Op de zaterdag hebben we op beide afstanden de snelste tijd getrapt. Zo zouden we weer op de zondag achter aan starten met als doel om de rest van het veld in te halen. Dat betekende dus tactisch lijnen kiezen voor de bochten en mogelijke inhaal manoeuvres, wat is nou leuker dan dat? 

De eerste boot die wij passeerde was Nereus zelf, zij hebben het lang uitgehouden maar niet met succes. Uiteindelijk twee van de drie boten ingehaald en daarmee weer de snelste tijd. Na weer over gesprongen te zijn naar de acht en een uur voor de start te hebben gewacht kon Carmen weer vijf kilometer genieten van door bochten heen sturen en strijden met de andere boten. Het was een hele spannende, maar leuke strijd met RIC waarbij ze uiteindelijk tegelijk over de finish kwamen. Daar hielt het op voor de Club8+ aangezien die geen 750m startte. Met de vier konden we op de magische afstand nog een keer laten zien waar we van gemaakt waren. Dit keer naast Nereus, zij lagen iets voor met de start maar hier schreeuwde Carmen: ‘Bouwen en gaan!’. Ook al lag de andere boot een stukje voor het was niet genoeg en snel waren we ze al voorbij, het ging zelfs zo goed dat de 2 boten voor ons dichtbij kwamen en Carmen riep ’Nereus is uit zicht laten we Argo nu vernederen’. Met strakke en snelle halen gingen we net achter Argo de finish over en stond het vast. Blik! De eerste voor Carmen en Max, en wat voor een blik."