Voorbeschouwing Raceroei Regatta - EJLD

EJLD

Voorbeschouwing Raceroei Regatta - EJLD

Komend weekend starten onze wedstrijdroeiers de Raceroei Regatta. Lees hier de voorbeschouwing van EJLD:

"race race race?

Aankomend weekend zullen wij, de meiden van eerstejaars lichte damesch '23 de raceroei regatta in Rotterdam starten. We noemen deze wedstrijd ook wel de race race race ;) Want het blijft toch een lastige naam om uit te spreken.

Met onze laatste wedstrijdervaring op de ZRB in Tilburg hebben we flink wat stappen gemaakt als het aankomt op het roeien. Voor het eerst hebben we klassementspunten gepakt, en oh wat zijn we er toch blij mee! Het zijn er maar twee, maar het smaakt naar meer.

In de afgelopen twee weken hebben we een aantal technische trainingen gedraaid en hopen we de nieuwe puntjes mee te kunnen nemen in de aankomende wedstrijd. Dit weekend zullen we voor het eerst een 2K roeien op de Willem Alexanderbaan. Gelukkig hebben we een paar weken geleden nog een trainingsweekend gehad in Rotterdam, en zijn we een heel klein beetje voorbereid op de woeste wind en golven van de WAB. Want als we de verhalen van onze middengroepers moeten geloven wordt het ons niet makkelijk gemaakt op het water daar. 

Dit neemt niet weg dat we ontzettend erg uitkijken naar dit weekend.  Op de zaterdag starten maar liefst 17 eerstejaars lichte damesch ploegen. Dat is niet niks! En toch hebben we er het volste vertrouwen in dat wij in die top acht kunnen komen als we maar hard genoeg roeien. Dit hebben we namelijk ook op de ZRB laten zien.

Inmiddels zijn er ook al wat ploegen beginneling af. Het gaat dan toch wel een beetje kriebelen. Want wat is dat toch een mooi doel! We hopen allemaal zo snel mogelijk beginneling af te gaan. Of dit al bij de RRR gaat lukken is een grote vraag. Er zijn nog een aantal verenigingen die ver boven ons in het klassement staan, die ook de zondag starten. Maar dat neemt niet weg dat we ook zondag weer kei hard op die benen zullen staan.

We hopen natuurlijk te winnen dit weekend. Eén ding is in ieder geval zeker; verliezen gaan we niet. Want:

je bent pas een verliezer als je opgeeft"

De loting is vanaf donderdagvond hier te vinden