Voorbeschouwing Novembervieren

Afbeelding

Voorbeschouwing Novembervieren

Op zondag 5 november vindt de 53e editie van de Novembervieren plaats. De wedstrijd wordt verroeid op de Amstel over een afstand van 4000 meter. De start is ter hoogte van het Klein Kalfje en de finish is voor het clubgebouw van K.R. & Z.V. 'De Hoop'. Zeven ploegen zullen Okeanos op deze wedstrijd vertegenwoordigen. Houd de sociale media kanalen in de gaten voor de definitieve starttijden. 

Lees hieronder de voorbeschouwing van Laura Kuipers. Zij zal starten in het Damesch Beginner 4+ veld. 

"Voor een stuur is de novembervieren een leuke wedstrijd. Het is een van de eerste wedstrijden van het jaar, 4 kilometer lang over de Amstel. Als stuur kan je een redelijk grote invloed hebben omdat je hier ook bochten moet sturen, dus je moet proberen de beste lijnen te varen. Ploegen starten na elkaar met vliegende start, en tijdens de wedstrijd kan het dus gebeuren dat je ingehaald wordt of hopelijk mag inhalen. Inhalen is natuurlijk leuk, dan mag je als stuur hard schreeuwen dat de boot voor je moet wijken. Je moet er ook rekening mee houden op wat voor plekken dit gebeurt, afgelopen jaar had ik dat we een ploeg precies inhaalden in een gat van de Berlagebrug maar ze gingen gelukkig net op tijd aan de kant. Verder is het een wedstrijd in een 4tje, dus je ligt als stuur vaak voorin de boot, wat wel grappig kan zijn want je voelt dan duidelijk dat je verder in de boot wordt geduwd wanneer roeiers (vooral de zware categorie) een opzetje gaan doen. Toch is de novembervieren ook vaak een erg koude en regenachtige wedstrijd in mijn ervaring, doordat je zo voorin de boot ligt en het vaak regent en er backsplash is kan het koud worden. Deze donderdag gaat het stormen hoorde ik, dus ben benieuwd wat voor weer het zondag wordt. 


Maar uiteindelijk blijft het een toffe wedstrijd, vooral wanneer je erna kan opwarmen met thee en taart met je ploeg, in het beste geval een blik mag ophalen en er gebeuren altijd wel gekke dingen zoals ineens een vrachtschip op het water waardoor je lang met alle ploegen bij de start moet wachten of leuke inhaalpogingen. Kom dus vooral onze ploegen aanmoedigen deze zondag langs de Amstel!"