Voorbeschouwing Head of the River

foto

Voorbeschouwing Head of the River

Komend weekend zal de Head of the River plaatsvinden. De Head of the River is een inhaalrace die zal worden verroeid over een afstand van acht kilometer. Lees hier de voorbeschouwing geschreven voor onze Eerstejaars Lichte Damesch '24:

"Aankomende zondag zullen wij, eerstejaars Lichte Damesch’24, de Head starten. De tweede wedstrijd van het eerstejaarsklassement bestaande uit een 8 kilometer lange race. Ook is het de eerste wedstrijd in Amsterdam, met hopelijk veel thuispubliek wat meefietst en ‘Allez Okeanos’ waar we erg naar uitkijken.

Op de WinterWedstrijden hebben we 2 punten weten te pakken door prima technisch te roeien, maar dit smaakt naar meer. De afgelopen drie weken zijn we dan ook flink aan de bak gegaan op de trainingen om het vuurtje aan te wakkeren. Intensieve trainingen stonden op het programma afgewisseld met technische doorvaartrainingen. We gaan deze pit en nieuwe technische puntjes meenemen in de aankomende wedstrijd.  

Dit weekend zullen we dus onze eerste wedstrijd op de Amstel varen. Gelukkig trainen we al enige tijd op de Amstel en is dit water geen onbekend terrein voor ons. Met ook een gezamenlijke fietstocht met het stuurverbond is de racebaan helemaal uitgepluisd. We hopen dat het bekende water zijn vruchten zal afwerpen en we het thuispubliek kunnen laten zien wat we in huis hebben. Ons doel is dan ook een goede race voor onszelf te varen door maximale inzet.

We zien jullie graag zondag meefietsend langs de Amstel!"

Wij wensen alle roeiers veel succes komend weekend!