Nabeschouwing - ZRB

Nabeschouwing zrb

Nabeschouwing - ZRB

Afgelopen weekend werd er door onze wedstrijdroeiers gestreden op de ZRB in Tilburg. Lees hier de nabeschouwing van EJZ:

"Voor de mensen die nog geen hoogte hebben gekregen van de spanning binnen het eerstejaars zwaar klassement: het is ongekend spannend. De top 8 finisht meestal binnen een tweetal seconden van elkaar. 
Dit weekend stond de zrb op de planning waar de voorwedstrijd bestond uit een time-trial van 1500 meter. We waren ons ervan bewust dat elke haal raak moest zijn om aanspraak te maken op één van de vier plekjes naar de halve finale. Voor de wedstrijd schudde we elkaar de hand en beloofden elkaar vanaf de eerste haal alles te geven. Een acht paar ballen werd op tafel gegooid en het was genoeg: ons plekje naar de halve finale was binnengesleept. In de halve finale moesten wij het in een 1 op de 1 wedstrijd opnemen tegen Nereus over een afstand van 1000 meter. Zo’n 250 meter na de start werden wij helaas ingerekend door de mannen van Nereus die een behoorlijke turbo aan boord bleken te hebben. Voor ons bleef een b-finale over waarin wij mochten strijden voor de derde plek. Deze wonnen wij na een geweldige strijd met van Phocas op 0,17 seconde waardoor wij met 7 punten het schone Tilburgse landschap konden verlaten. We kijken dan ook met tevredenheid terug op de ZRB al wordt onze honger naar een blikkie met de dag groter."

Benieuwd naar de uitslagen van de andere ploegen? Kijk dan snel hier