Nabeschouwing - Skiffhead

Oeds Skiffhead

Nabeschouwing - Skiffhead

Afgelopen weekend heeft Oeds geblikt tijdens de Skiffhead, de laatste langebaanwedstrijd van dit seizoen. Voordat zondag het kortebaanseizoen begint met de Varsity, lees je hier nog snel de nabeschouwing van Oeds:

"Na de hele winter getraind te hebben op de Amstel en proberen Cornelus Paulusma bij te houden, moest ik natuurlijk de acht kilometer lange Skiffhead starten. Eerst blikte Cornelus Paulusma op de Hel, Erik ‘doe rustig’ op de Winterwedstrijden, maar nu was het aan mij om het te laten zien. We kunnen natuurlijk niet hebben dat Cor en Erik als lichte pikken een beetje als haantjes over de Bosbaan heen skiffen.
Het weekend begon met zaterdag even het Nieuwe Meer oversteken met Dries, waar wij toch wel een beetje hebben zitten billen knijpen. Nou en! 
De hele week zouden we heerlijke wind mee gehad hebben, maar helaas draaide op zondag de wind en was die dus vol tegen. Dit noem je dus aannaaien. Met de riemen 1.5 cm lichter gesteld, niet wetende dat het oproeien harder zou gaan dan de wedstrijd zelf, roeide ik op naar de start. Er was nog wat Onrust bij de start want alle zogenaamde 14-jarige ‘Amstelmaieh’ waaiden de kant in. In Ouderkerk aan de Amstel moesten we oplijnen en er startte een Berend van de Maas voor mij. Achter mij startte een Ierse man die nog voor de wedstrijd vroeg welke bruggaten die kon pakken. Hij zal wel aardig wat extra meters gemaakt hebben want hij finishte bijna 5 minuten later dan ik. Het sturen en snelle lijnen kiezen is namelijk erg belangrijk op alle Amstel races. Voor de race had ik al bedacht dat het mooi zou zijn als ik het LHG veld zou inhalen. De race startte… Na de eerste bocht had ik de Berend van de Maas al ingehaald. Ik probeerde steeds meer afstand te nemen en uiteindelijk kon ik hem niet meer zien. Vanaf de grote bocht werd de wind nog erger en was het echt overleven. Gelukkig kwam ik bij het Kalfje al iemand van het LHG veld tegen, die ook keurig de buitenbocht pakte. “Danke” zei ik tegen de Hoop jongen. Bij de Rozenoordbrug snoekte ik nog keihard, ik lag bijna in het water. Toen ik finishte bij de Hoop waren net de eerste roeiers van mijn veld onder de Berlagebrug doorgekomen. Ik lag dus zo’n 750 meter voor. Tot mijn verbazing was die eerste roeier ook die Maas Berend, dus ik was toen wel zeker dat ik gewonnen had in het HB veld.
Ik vond het een leuke ervaring. Mijn advies is hoe zwaar de wedstrijd ook lijkt, bijvoorbeeld een acht kilometer lange skiffwedstrijd met windtegen, start gewoon.
Mazzel"

De uitslagen zijn hier te vinden