Nabeschouwing NKIR

NKIR

Nabeschouwing NKIR

Afgelopen weekend was het NK indoorroeien. Zowel Cornelus als Kika pakten hier de nationale titel door het LHSB-veld en het LDE-veld te winnen. Lees hier de nabeschouwing van Kika:

Vier keer is scheepsrecht.

"Het NK indoorroeien in de Sporthallen Zuid: voor velen gevreesd en voor sommigen geliefd. Voor veel eerstejaars wedstrijdroeiers hun eerste krachtmeting met hun nieuwe ploeg tegen de andere klassementsploegen. Maar bij de NKIR zijn de andere ploegen niet je belangrijkste tegenstanders, de grootste tegenstander is namelijk dat klokje op jouw ergometer. 
Na twee corona-edities waren de sporthallen weer afgeladen en ook vanuit Okeanos deden we met maar liefst 72 roeiers mee aan deze editie. 

Voor mij was dit inmiddels de 4de keer en mijn ervaring leerde mij de afgelopen jaren dat bij de NKIR alles anders voelt: de (nieuwe) ergometer, de muur van geluid van fanatiek schreeuwend publiek voor je neus, de camera’s dicht op je snufferd, de soms zeer slap-lullende commentatoren, de tussenstand op je schermpje en de benen die eerder vollopen met zuur dan je had gehoopt. 
En daarmee wist ik dat een persoonlijke toptijd varen in mijn geval vrij onmogelijk was (hulde voor de roeiers die dit wel voor elkaar krijgen). Een realistisch plan opstellen (en mij daaraan houden) is daarom cruciaal voor dit event. 

Na een ontspannen voorbespreking met Lonneke, een lange warming-up inclusief extra zenuwplasje, was het tijd om samen met mijn Fré, Rosalie, Willemijn en Flo de zaal te betreden. Met een lach, want ja, we doen hier toch aan mee omdat we het leuk vinden? 
De felle lampen, het stille publiek in het donker, de ‘sit ready….. attention’ en dan een oorverdovend kabaal en een vliegende start. Maar na zo’n 150m komt er een realisatie van de adrenaline die door het lichaam giert en ‘oh ja het raceplan’. Mijn tegenstanders naast mij voelen ver weg en vóor mij hoor ik mijn trouwe supporters helemaal losgaan. Stiekem kijk ik naar de tussenstand en zie ik dat ik ver achter lig. Jammer, maar snel weer focus op het raceplan.  Richting de laatste 600 meter gaat het publiek helemaal door het dolle heen en zie ik dat ik inloop op mijn tegenstander. Terug naar het raceplan en met een eindsprint trek ik de ketting voorbij mijn tegenstanders en mag ik mezelf eindelijk Nederlands Kampioen indoorroeien noemen bij de lichte Damesch!"

De uitslagen van alle okeaniden zijn hier te vinden:

Foto gemaakt door Daniël Korvemaker