Nabeschouwing Koninklijke Holland Beker - Erik, Pranay en Jannes

KHB - Erik, Pranay en Jannes

Nabeschouwing Koninklijke Holland Beker - Erik, Pranay en Jannes

Na de slotwedstrijden blikken we eerst nog even terug op de Koninklijke Holland Beker. Lees hier de nabeschouwing van Erik, Pranay en Jannes:

"De Holland Beker, de Koninklijke, DE internationale wedstrijd van het jaar op nederlands roeiwater. Afgelopen jaren was het zo dat je als klassementsroeier niet zo maar mee mocht doen met deze wedstrijd. Alleen de top-6 werd uitgenodigd. Vorig jaar misten we deze boot net. Dit jaar was het anders, de Koninklijke was een klassementswedstrijd an zich. En niet zo maar een, het was zelfs de afsluitende.

Even een kort intermezzo over het klassement; 6 wedstrijden. Elke wedstrijd punten verzamelen. Slechtste resultaat wegstrepen. Laatste wedstrijd is aantal punten × 1,5.

Oke, die Holland Beker dus. Vanaf het begin van het seizoen roeiden wij al in de top van het klassement. 2e en 3e eindigen was normale zaak. Maar we bleven hongerig om aansluiting te zoeken met die rode mouwloze gasten uit Delft. Nadat Erik naar Frankrijk is gegaan voor zn Bachelor was de Holland Beker de eerste en dus de laatste wedstrijd dat wij weer samen roeiden. Maar dat zelfvertrouwen was niet verdwenen. We zouden het die Lagaaiers het eens even moeilijk gaan maken.

Het bijzondere aan de KHB is dat, terwijl je volledig met je eigen wedstrijd bezig bent, je ook op het water ligt met de absolute wereldtop. Ons eigen Nederlands Roei Team was groots vertegenwoordigd en internationale toppers en u23-selecties waren overal te zien. Zo heeft de Australische vrouwen2- een wereldrecord gevaren in onze nieuwe boot die is gekocht afgelopen jaar!! En hebben Pranay en Maxime, die pas twee weken in de 2- roeiden, het de u23-roeiers van Noorwegen bijzonder lastig gemaakt met een gigantische eindsprint. Kortom de KHB is serieuze business.

Na onze voorwedstrijd schrokken we wel weer hoe hard die rode jasjes waren gegaan. Maar de hoop was niet verloren omdat we niet hard hoefden te racen om door te gaan naar de a-finale. Alles draaide om de wedstrijd van 14:55. Met de andere Okeanos dubbels lagen we op het water en de meiden moesten zelf ook allemaal hun top-3 eindklassering proberen binnen te slepen. Na de start werd er gereageerd op elke cal, bleef het fris konden we langzaam wegschuiven van het veld. Behalve die jongens uit Delft. Vanaf het begin waren ze eigenlijk al verdwenen uit mn ooghoeken, ongekend wat die jongens kunnen. Onze top-3 eindklassering was wel binnen, we lagen goed 3e en liepen uit op de 2e boot in het klassement. We hadden onze beste wedstrijd van het seizoen gevaren, ruim een nieuwe pr gepakt in de 2× dus best trots afgesloten. Al helemaal toen Fred als een trotse vader op de vlotten stond en allemaal foto's ging maken. Eind van de dag konden we met zn drieën dan op het podium, waar je een seizoen voor gewerkt hebt."

Alle uitslagen zijn hier te vinden.