Nabeschouwing Cornelus Palsma

Foto

Nabeschouwing Cornelus Palsma

Vorig weekend heeft Cornelus Palsma in Frankrijk de Tête de Rivières Mulhouse gestart. Hij blikte hier in zijn veld en werd 6e van Frankrijk! Lees hier de nabeschouwing van Cornelus:


"Vorig weekend was de serieuze start van mijn seizoen, geen gezellige wedstrijd in de acht, geen crash-test zoals de tromp. Nee, het was de start van de seizoen waarin ik geen fouten mag maken, het selectie seizoen, en die begon met een 6k in de skiff in Mulhouse.


Om daar te komen was al een groot avontuur. Aanhanger regelen, trekhaak fixen, 8 uur rijden, gelukkig heb ik geen rijbewijs. Aankomende op vrijdag nacht op de locatie van de wedstrijd: een niet verlichte parking tussen een kanaal en een snelweg met een afgebrande auto, mooi.


Na een goeie training op zaterdag moest het op zondag echt gebeuren. Zo zat ik daar bij de start, tussen Mathieu Androdias en Hugo boucheron, olympische kampioenen in Tokyo. Boeien, ik heb de Tromp gewonnen en zij niet. Er waren twee bruggen, één op de 2500m en één op de 5000m. Het raceplan was duidelijk: start, versnel bij de eerste brug en versnel nog harder bij de tweede brug.


De race ging echt goed, gemidelde tempo 35 en een mooie eindsprint waar zelfs Oeds trots op zou zijn. 6de van de zware mannen en eerste in licht, nu nog een 2k test op de ergo over een paar weken en wie weet wat er de rest van de seizoen kan gebeuren!"