Kevin-Lee Bieshaar wint de NKIR in het HSB-veld!

foto

Kevin-Lee Bieshaar wint de NKIR in het HSB-veld!

Afgelopen zaterdag vond de NKIR plaats, het Nederlands Kampioenschap Indoor Roeien. Kevin-Lee Bieshaar heeft de NKIR gewonnen in het HSB-veld met een tijd van 5:58,9 en is daarmee Nederland Kampioen! Hij was tevens de snelste man van de dag. Wij zijn ontzettend trots! Benieuwd naar zijn ervaring? Lees hier de nabeschouwing:

“Denken dat je de NKIR kan winnen, dat is één. Zeggen dat je de NKIR kan winnen, dat is twee. Maar de NKIR winnen, dat is drie!” 

Ik kwam fit de zomer uit en ik wist dat ik mezelf kon verbeteren op de ergometer dit jaar, een machtig gevoel dat leidde tot veel motivatie. Na een goede 2k en 6k test op de rivaliserende ergometer, de RP3, wist ik waar ik stond, bovenaan die apenrots. De eerdere testen hebben mij mentaal enorm aangesterkt. Exact weten wat ik kan en dan gewoon uitvoeren wat je op trainingen al hebt gedaan. Een wedstrijd win je in je trainingen, je voorbereiding. Dan hoef je op de wedstrijddagen alleen nog maar uit te voeren wat je kan, niet meer en zeker niet minder. 

Dé magische grens van 6:00 een mijlpaal om te halen en onder te duiken. Een grens die 3 jaar mijlenver weg was en zij die hem hebben gebroken, behoren tot de grote roeiers. De trainingen voor de NKIR liepen goed, het programma volgen en pushen. Tijdens het PD-tje de ochtend van de wedstrijd voelde ik mij lekker. Een rondje fietsen om het lichaam op de goede rit te zetten en uitrusten. Aangekomen bij de ergometer met nummer 15 in de Sporthallen Zuid stond er een grote groep aanmoedigers. Het leeft bij Okeanos en toverde een lach op mijn gezicht. Gedragen door gejuich en de woorden van Studio Bosbaan voerde ik mijn plan uit. Als eerste had ik de virtuele 2000m afgelegd en dook ik onder de 6:00! Het doel was bereikt, de druk kan even van de ketel. Nu is het tijd voor vakantie en in het nieuwe jaar gaan we verder. Trainen!"