Kandidaatsbestuur van der Geest '25 bekend!

foto

Kandidaatsbestuur van der Geest '25 bekend!

Het is weer zover! Bestuur Banning '24 heeft de eer en het waar genoegen om het kandidaatsbestuur van der Geest '25 aan u voor te stellen. Wij zijn ervan overtuigd dat deze acht Okeaniden met hun toewijding aan zowel de vereniging als de roeisport een ontzettend goede aanwinst zullen zijn voor de R.S.V.U. ‘Okeanos’! Wij hebben het volste vertrouwen in hun capaciteiten en wensen van der Geest '25 veel succes in hun toekomstige bestuursjaar. 

 

h.t. Praeses Kika Banning presenteert kandidaats Praeses Jannes van der Geest

 Met groot enthousiasme presenteer ik jullie mijn opvolger als Praeses: Jannes van der Geest. Jannes werd lid in Herfst '20 en is sindsdien een vaste waarde binnen onze vereniging. Hij begon direct met wedstrijdroeien in EJL '21 en vervolgde zijn roeicarrière in MGL '22 en MGL '23, waar hij een indrukwekkende 3e plek behaalde in het LHDev2X-klassement en een uitzending naar het EUC verdiende. Het afgelopen jaar bracht hij zijn passie voor het roeien over als coach van MGD.

Naast het roeien heeft Jannes zich met zijn twee rechterhanden ingezet als voorzitter van de KlusCie en heeft hij verder plaatsgenomen in de MatCie, de WedCie en de Materiaal Advies Commissie. Bovendien werd hij in zijn tweede jaar lid van Heerendispuut Remex.

Lieve Jannes, met jouw enthousiasme en energie weet je iedereen mee te krijgen. Je bent niet bang om nieuwe uitdagingen aan te gaan en hebt zelfs een nieuw evenement op de Okeanos kalender gezet voor aankomende zomer: de Okeanos Run ’n Bike. Je kent de vereniging van binnen en buiten, van onder en boven; enkel de plek achter de bar is nog een beetje nieuw voor jou. Ik ben ervan overtuigd dat jij de vereniging naar nieuwe hoogtes kunt brengen en ik kijk uit naar onze samenwerking in de aankomende periode!

 

h.t. Vice-Praeses Lara Evers presenteert kandidaats Vice-Praeses Rosalie Moeijes

Eindelijk mag ik vol trots aan iedereen de kandidaats Vice-Praeses voorstellen: Rosalie Moeijes! 

Rosalie werd lid in Herfst' 22, waarna zij zich meteen ontpopte tot fanatiek competitieroeister in Damesch TopC4+ '23. Samen met haar ploeg wist zij dat jaar 2 taarten te bemachtigen! Haar inzet en doorzettingsvermogen hebben haar het jaar daarop ook een plek in de Damesch club8+ bezorgd! Haar talenten kwamen niet alleen van pas in de boot, maar ook op de kant. Zo werd zij lid van de evenementencommissie, de commissie externe relaties en hielp zij met het opzetten van de eerste versie van de carrièremarkt met Orca en Skøll. 

Lieve Rosalie, je bent een enorm sociale meid en ik ken je niet anders dan een harde werkster. Ik kijk er enorm naar uit om te zien wat je komend jaar allemaal gaat bereiken. Ik heb er het volste vertrouwen in dat je het super goed gaat doen!

 

h.t. Ab Actis Pim Erades presenteert kandidaats Ab Actis Carmen Seelen

Het is mij een groot genoegen om u de kandidaats Ab Actis voor te stellen. Carmen Seelen zal in het komende jaar de eervolle functie van Ab Actis op zich nemen. Carmen trad toe tot onze vereniging in Herfst ‘21 en brengt daarmee een schat aan Okeanos ervaring met zich mee. In haar eerste was zij actief als roeister in een competitieploeg. Vervolgens ruilde zij het roeien in voor het sturen in EJLD ‘23 gevolgd door dit jaar  in de Heeren Club8+. Dit jaar heeft zij als kers op de taart een blik binnen weten te slepen in de Lichte Mannen 4* op de Heineken Roeivierkamp.

Carmen heeft zich ook op andere vlakken binnen de vereniging onderscheiden. Zij is een actief lid van de wedstrijdcommissie en is momenteel druk bezig met de organisatie van de nieuwe Okeanos Run ‘n Bike. Daarnaast vervult zij de rol van voorzitter van de brandingcommissie, waarbij zij heel Okeanos laat stralen in onze kleuren.

Met het volste vertrouwen draag ik het stokje aan haar over en ben ik ervan overtuigd dat ook Carmen komend verenigingsjaar in onze Okeanos-kleuren zal stralen. Carmen, ik wens je enorm veel succes en bovenal veel plezier in het komende verenigingsjaar!

 

h.t. Quaestor Gjalt Hoekstra presenteert kandidaats Quaestor Bram Stroomer

 Compo, weddie en fervent zakenmannetje bij de OBP. Bram heeft sinds zijn binnenkomst op Okeanos in Herfst ‘20 laten zien dat hij een ware Okeanied is. Bij zijn binnenkomst had ik de eer zijn introcoach te zijn. Groot, sterk en lomp, zijn de criteria voor een echte zware bal, maar Bram was niet een standaard zware bal die op de ergometer ging zitten en de ketting kapot trok, zo een die in een boot stapt en met verstand op 0 aan zijn armen begint te reupen om hard te gaan. Vanaf die eerste trainingen was al duidelijk dat Bram een denker is. Hij stelde kritische vragen en dacht goed na over hoe de beweging uitgevoerd moest worden. Jordy coachte dezelfde introploeg en ik weet nog dat hij zei: ‘Die Bram die komt er wel, hij snapt het.’ 

Na een compo jaartje trok zijn enthousiasme voor het roeien hem wederom richting de wedstrijdselectie, wat leidde tot zijn plek in de boot van zwaar ‘22. Hiermee nam hij nog geen genoegen en vol overtuiging ging hij door naar de middengroep waar ik nog samen met hem heb mogen roeien. Ik vond het mooi om te zien dat zijn kritische en analytische houding niet minder was geworden en hij die eigenschappen nog steeds gebruikte om beter te roeien. 

Helaas kwam door een vervelende blessure jouw wedstrijd carrière vervroegd ten einde. Als echte roeiliefhebber ben je later alsnog ingestapt in de Heeren Club8+ van dit jaar waar ze een echte aanwinst mee hebben. Dit doorzettingsvermogen en jouw passie voor roeien, gecombineerd met jouw analytische en kritische blik maken jou een perfecte Quaestor van deze mooie roeivereniging. Bovendien kijk ik ernaar uit hoe je jouw inzet en ervaring vanuit de OBP kunt toepassen in het quaestorschap om het ondernemende karakter van Okeanos verder te stimuleren.

 

h.t. Materiaalcommissaris Anna Prins presenteert kandidaats Materiaalcommissaris Isabel Nijsse

Met enorm veel trots presenteer ik Isabel Nijsse als mijn opvolger als Materiaalcommissaris. Isabel is lid geworden in Herfst ’22 waar ze haar jaar begon als competitieroeier in het bootje ‘Bootgeval’. Hierna was het tijd om vaker in de boot te zitten en is ze ingestapt in de Damesch Club8+ ’24. Ze toonde echter niet alleen passie voor het roeien zelf, ook de boten en het klussen wekte haar interesse. Na de introperiode besloot ze zich dan ook aan te sluiten bij de materiaalcommissie. Niet alleen op de maandagavond, maar ook door de weeks is ze vaak in de werkplaats te vinden. Binnen deze tijd heb je al erg veel kennis opgedaan, een teken dat jouw hart bij onze vloot ligt. 

Daarnaast is ze ook lid van Dameschdispuut Q.T., waar ze elke dag haar creativiteit en nauwkeurigheid in haar werk laat zien. Eigenschappen waarvan ik geloof dat het een extra goede toevoeging zal zijn bij deze functie. 

Lieve Isabel, ik ben ontzettend blij dat jij deze mooie functie van mij mag overnemen. Ik wens je mega veel succes dit jaar en geniet er vooral van!

 

h.t. Wedstrijdcommissaris Jarno Velthuis presenteert kandidaats Wedstrijdcommissaris Tijn de Pleijt

Het is mij een waar genoegen om Tijn de Pleijt als kandidaats wedstrijdcommissaris te presenteren. De vlam voor het wedstrijdroeien ging bij Tijn snel branden. Als vers lid van Herfst ‘21 werd hij direct ingeselecteerd voor Eerstejaars Zwaar ‘22. Hiermee ging hij beginneling af op de Northwave, waarna een tweede en een derde wedstrijdjaar volgden. Dit jaar is Tijn vooraan in het HDev 2x veld te bewonderen. Hierbij komt de kennis van een bijna afgestudeerd bewegingswetenschapper goed van pas, waardoor Tijn altijd optimaal aan de start ligt. Deze kennis zal komend jaar ook van pas komen voor het wedstrijdroeien van Okeanos. 

Naast het wedstrijdroeien heeft Tijn ook verschillende commissies gedaan. De passie, die Tijn voor de EventCie en de WedCie heeft is niet onopgemerkt gebleven. Het is duidelijk dat Tijn een hart heeft voor Okeanos en ik heb er alle vertrouwen in dat dit vertaald wordt naar een fantastisch jaar voor het wedstrijdroeien van Okeanos. 

Lieve Tijn, ik ben erg blij dat je mij op gaat volgen en kijk uit naar onze overdracht. Heel veel succes en vergeet vooral ook niet te genieten!

 

h.t. Toer- en Competitiecommissaris Yara van Reeuwijk presenteert kandidaats Toer- en Competitiecommissaris Isa van Ooijen

Met enorm veel trots presenteer ik Isa van Ooijen als mijn opvolgster als Toer- en Competitiecommissaris. 

Isa is lid geworden in Herfst ‘21 en dat jaar was ze meteen 5 keer per week in de boot te vinden als stuur van Heeren Club 8+ ‘22. Met dat enthousiasme is ze dit jaar Heeren Club 8+ ‘24 gaan coachen en was ze afgelopen jaar veel te vinden op haar fiets langs de bosbaan. Daarnaast is Isa onderdeel geworden van de HOCT commissie waarbij ze mee heeft gewerkt aan twee edities van deze fantastische wedstrijd met als kers op de taart afgelopen jaar het voorzitterschap. Met een ontzettend geslaagde editie afgelopen weekend. Ik heb het volste vertrouwen in dat Isa er een heel mooi jaar van gaat maken en wens van der Geest ’25 heel veel succes. 

Lieve Isa, met jouw enthousiasme en harde inzet voor de vereniging weet ik zeker dat het aankomend jaar helemaal goed gaat komen met de competitie tak. Heel veel plezier en vooral geniet van dit jaar!

 

h.t. Sociëteitscommissaris Yael Jansen presenteert kandidaats Sociëteitscommissaris Annebel Kiers

Met veel enthousiasme en trots presenteer ik Annebel Kiers als mijn opvolgster als Sociëteitscommissaris. Annebel is lid geworden in Herfst ‘20, waarna ze zich in haar tweede jaar bij de HOCT-Commissie voegde. Het oranje vestje was Annebel nog niet prachtig genoeg en besloot deze in te ruilen voor een Barcie rood vestje. De Barcie werd helemaal haar plekje en afgelopen jaar mocht ze deze commissie leiden als voorzitter. Dat Annebel een groot hart heeft voor de vereniging is wel te zien, omdat ze afgelopen jaar ook nog in de Almanakcommissie heeft gezeten.

Kortom, met het barcierode DNA in haar bloed en Annebel haar hardwerkende karakter weet ik zeker dat zij volgend jaar als sociëteitscommissaris helemaal op haar plek zit.

Lieve Annebel, met jouw enthousiasme en inzet voor de vereniging ben ik ervan overtuigd dat je het aankomende jaar fantastisch zult doen. Ik wens je heel veel plezier en vooral, geniet van dit jaar! Het is zo voorbij!

Ps. Bij vragen of hulp weet je mij en alle andere soco’s altijd te vinden! ❤️