Kandidaatsbestuur Stikvoort '23 bekend!

Kandidaatsbestuur Stikvoort '23 is bekend!

Kandidaatsbestuur Stikvoort '23 bekend!

Het moment is eindelijk daar: Bestuur ‘23 is bekendgemaakt! Na een maandenlange zoektocht is er een bestuur gevormd dat volgend jaar aan het hoofd van de vereniging zal staan en dit met verve zal doen. Stuk voor stuk toegewijde Okeaniden die zich ongeremd en zonder vrees zullen inzetten voor onze vereniging. Joosten ‘22 is verheugd deze acht mensen aan u te mogen presenteren en draagt op de Wissel ALV van 3 september met het volste vertrouwen het stokje over aan Stikvoort ‘23!

h.t. Praeses Liad Joosten presenteert kandidaats Praeses Tom Stikvoort

​​Vol trots kan ik eindelijk zeggen dat mijn opvolger Tom Stikvoort wordt. Al maandenlang zat ik potentiële opvolgers te bedenken en wat deze persoon in zich zou moeten hebben om de nieuwe Praeses van de vereniging te worden. Stiekem wist ik al heel lang dat Tom de perfecte persoon zou zijn. Op het water hebben wij voor een groot deel hetzelfde pad gevolgd en naast het water is Tom op verschillende gebieden zeer actief.

Tom is in Herfst '17 lid geworden bij Okeanos. In zijn eerste jaar is hij Topc4+ gaan roeien en aangesloten bij de BarCie. Het jaar daarna besloot hij toch voor het wedstrijdleven te gaan en heeft hij een succesvol seizoen gedraaid met EJZ. Na dit jaar is het roeien op een lager pitje gaan staan en heeft hij vele uren achter de bar gemaakt. Ook zat Tom in de Galacommissie en Duurzaamheidscommissie. Afgelopen jaar heeft hij nog hard geroeid in de Heeren Veteranen Zaterdag 2. Fanatiek op het water en op de kant, is naar mijn mening de perfecte combinatie voor een Praeses. Met al deze verschillende facetten kent Tom de vereniging van alle kanten en weet ik zeker dat hij het volgend jaar super goed zal doen. Tom ik wens je heel veel plezier volgend jaar en samen met Stikvoort '23 heel veel succes!

h.t. Vice-Praeses Marijn Boersma presenteert kandidaats Vice-Praeses Nick Spanjer

Vol trots mag ik Nick Spanjer presenteren als kandidaats Vice-Praeses. Het was voor mij vrij snel duidelijk dat Nick mijn ideale opvolger zou zijn. Dat heeft hij sinds het moment dat hij gevraagd is alleen maar bevestigd. Het enthousiasme druipt van hem af. Dat enthousiasme, zijn open en sociale instelling in combinatie met zijn kennis en hart voor de vereniging, maakt dat ik zeker weet dat hij deze functie fantastisch gaat bekleden. 

Nick werd lid in Herfst '18 en liet zijn verenigingshart eerst op het water spreken in Zwaar '19. Na dit jaar maakte Nick menig Quaestor blij door de Okeanos rekening via de bar flink te spekken. In 2021 werd deze liefde ook herkend door de mensen achter de bar en zette hij zich vol in voor de Barcommissie. Nick kent dus veel facetten van de vereniging en heeft in veel van die facetten al indruk gemaakt. Nu mag hij dat nog een stapje hoger in het bestuur laten zien. 

Nick, ik wens je ontzettend veel succes en vooral heel veel plezier. Dat moet in dit prachtige Stikvoort ‘23 wel lukken denk ik. Ik kan me geen betere opvolger bedenken en draag straks vol trots het stokje over. Ik kijk uit naar de overdracht de komende tijd!

h.t. Ab Actis Elise Dingemans presenteert kandidaats Ab Actis Yaëlle Besten

Met gepaste trots presenteer ik Yaëlle als kandidaats Ab Actis. Yaëlle werd lid van Okeanos in de herfst van 2019 en is in haar eerste jaar meteen fanatiek gaan roeien in EJLD ‘20. Corona gooide dat jaar helaas roet in het eten maar dit weerhield haar er niet van het roeiavontuur nogmaals aan te gaan in EJLD ‘21! Tot twee keer toe een wedstrijdjaar volbrengen in zulke vervelende omstandigheden getuigt van toewijding en doorzettingsvermogen. Kwaliteiten die voor een aankomend bestuurslid maar al te goed van pas komen.

Na haar eerste jaar lidmaatschap van de mooiste roeivereniging van Nederland sloot Yaëlle zich aan bij het mooiste Dameschdispuut van Nederland: Q.T. Hier liet ze zien dat haar kwaliteiten liggen in het organiseren van evenementen, stal ze de harten van haar mede dispuutsleden en sloot ze zich aan bij het Q.T. bestuur als penningjuf. 

Naast commissiewerk binnen Q.T. is Yaëlle sinds begin 2021 ook actief in de Wedstrijdcommissie. Deze relatief jonge commissie is in de afgelopen jaren enorm gegroeid en Yaëlle werkt dan ook hard om de commissie naar een nog hoger niveau te tillen en de wedstrijdroeiers zo goed mogelijk te ondersteunen waar nodig. Een wedstrijdroeier vol organisatorisch talent, verantwoordelijkheidsgevoel, een gevoel voor taal en een voorliefde voor de clean desk policy: dat moet helemaal goed komen volgend jaar.

Lieve Yaëlle, ik ben enorm blij en trots dat jij mijn opvolgster bent! Geniet ervan en maak er een prachtig jaar van met de rest van Stikvoort ‘23. 

h.t. Quaestor Thom Ezechiels presenteert kandidaats Quaestor Merel Wensveen

Het is mij een eer en waar genoegen om aan u de kandidaats Quaestor te mogen presenteren, Merel Wensveen. Ondanks dat veel mensen Merel misschien hadden geplaatst bij de functie Toer- en Competitiecommissaris, gaat ze toch de functie bekleden die het geld beheert in plaats van uitgeeft. Iets waar een echte Q natuurlijk alleen maar warm van wordt. 

Ze zeggen dat 2018 een uitstekend jaar was, voor zowel de wijn als de leden van Okeanos blijkt maar weer. Dat is namelijk ook het jaar dat Merel zich aansloot bij de lichting van Herfst ‘18 (‘vo). Vol enthousiasme begon zij aan haar carrière bij Okeanos. Daar kwamen niet één, maar twee commissies bij kijken. Samen met de Kookcommissie zorgt ze elke donderdag voor een heerlijk bordje eten. De kennis voor het recept voor een succesvol financieel jaar heeft ze daar ongetwijfeld wel opgestoken. Want datzelfde recept heeft ze ook weten te gebruiken bij haar andere commissie: de HOCT. Als voorzitter heeft ze dit jaar wederom een prachtige editie weten neer te zetten, ditmaal in een lustrum jasje. 

Dit alles geeft mij het volste vertrouwen dat Merel Okeanos de juiste richting zal geven. Ik wil haar, en de rest van Stikvoort ‘23, bij deze heel veel succes maar vooral plezier wensen komend jaar. Op naar nog meer geld! (Nou ja, dat is misschien niet zo handig met de negatieve rente momenteel) 

h.t. Materiaalcommissaris Luc Rensen presenteert kandidaats Materiaalcommissaris Vera Schuit

Het is mij een eer en een waar genoegen u te mogen aankondigen, Vera Schuit als kandidaats Materiaalcommissaris. Een betere opvolgster had ik mij niet kunnen wensen. Laat ik voorop stellen dat ik alle vertrouwen in Vera heb. Het is daarom een hele opluchting om de vloot aan de kundigheid van Vera over te kunnen dragen. 

Sinds Herfst '17 loopt Vera rond op Okeanos, ging zij roeien in de Damesch Topc4+ en ging ze bij de Competitie Commissie. Tijdens dit jaar (2018) werd het snel duidelijk dat Vera hard kon roeien, waarna het wedstrijdroeien volgde. Naast het wedstrijdroeien was er ook tijd voor de MatCie, waar ze het afgelopen jaar zelfs voorzitster was. Zo heb ik zelf al vele uren met haar aan de boten mogen werken. Ik zag dat het goed was. 

Na vier jaar wedstrijdroeien legt Vera de riemen (voor nu) neer en zal zij zich ontfermen over de boten, die zij reeds goed kent. Naast het werken aan boten bij de MatCie roeide Vera zo ongeveer in alle boten die we in de loods hebben liggen. Zo roeide Vera in de volgende boten: Coco (C4+), Jelle Nauta (Overnaedsche 4+), CMG (8+), Pegasos (8+),  Lumen (4-), Cheetah (skiff), Euvurie (skiff), Ichi (skiff), Op volle kracht (8+), Mechiel Versluis (8+), Kiwa (4-), Panache (2-) en de Galadriel (2+).

Affiniteit met materiaal is in overvloed aanwezig. Wanneer iemand met zulke glunderende ogen over materiaal spreekt als Vera, dan weet je gewoon dat er een Matcom in hem of haar schuil gaat. Vera, ik wens je heel veel plezier en succes, dat er ieder jaar weer minder schades gevaren mogen worden!

h.t. Wedstrijdcommissaris Leonie Reus presenteert kandidaats Wedstrijdcommissaris Sander Boelsma

Vol trots kan ik eindelijk Sander presenteren als kandidaats Wedstrijdcommissaris! Sander is lid geworden in Herfst ‘19 en is sindsdien fanatiek wedstrijdroeier. Hij begon in EJL ’20 waar hij met zijn ploeg meteen blikte op de Winterwedstrijden. Helaas gooide corona roet in het eten voor de rest van dat seizoen, maar Sander ging door. Het was veel kilometers maken en op het gewicht letten zonder dat je wist of je nog kon starten. Dat vereist veel vastberadenheid en doorzettingsvermogen, iets dat Sander een goede wedstrijdcommissaris zal maken. Hij heeft duidelijk passie voor het roeien. 

Bij Sander zie je niet alleen de liefde voor het wedstrijdroeien, maar ook voor de vereniging als geheel. Hij is actief in meerdere commissies. Zo is hij commissaris roeien bij de PIC, zit hij bij de InfluenCie en de FoViCie. Met zijn enthousiasme haalt hij zo vele nieuwe intro leden binnen! Daarnaast is hij ook lid van Heerendispuut Remex waar hij ook uitblinkt in zijn commissiewerk.

Sander, ik wens jou en ook de rest van Stikvoort ‘23 heel veel plezier en succes komend jaar! Ik heb er alle vertrouwen in!

h.t. Toer- en Competitiecommissaris Irene Cauwels presenteert kandidaats Toer- en Competitiecommissaris Dana van Oosten

Enorm trots ben ik op het feit dat ik Dana van Oosten mag presenteren als mijn opvolgster. Dana is lid geworden in Herfst '19 en is meteen enthousiast gaan competitieroeien. Het jaar erna deed ze hier nog een schepje bovenop en bemachtigde zij een plekje in de Damesch Clubacht '21. Wat een ultiem compojaar had moeten worden liep anders dan verwacht, maar toch sleepten zij tijdens hun enige wedstrijd van het seizoen een taart binnen. Dit smaakte naar meer dus de meiden gingen dit jaar door in een viertje tijdens de Najaars- en de Vlietbokaal. Tijdens onze eigen mooie HOCT werd al hun inzet wederom beloond met een taart. 

Dana is niet alleen op het water te vinden, maar zet zich ook op de kant in voor de vereniging. Dit jaar heb ik kunnen zien dat zij als coach van Ever Given goed om kan gaan met de bijzonderheden die composjaars soms met zich meebrengen, een belangrijke eigenschap voor een goede CoCo. Ook zet zij zich in voor de AlmanakCie, de EventCie en de lustrumcrew. De passie voor het competitieroeien en de vereniging is dus zeker in grote mate aanwezig bij deze enthousiaste dame. Ik heb er dan ook het volste vertrouwen in dat zij het ontzettend goed gaat doen als Toer- en Competitiecommissaris. 

Dana, deze rol is je op het lijf geschreven. Veel succes en geniet!

h.t. Sociëteitscommissaris Veronique Boon presenteert kandidaats Sociëteitscommissaris Rosanne Bal

Ik denk dat het voor velen niet onverwacht komt dat ik Rosanne Bal mag presenteren als kandidaats Sociëteitscommissaris in Stikvoort '23. Rosanne is lid geworden in Herfst '18 en viel meteen op door haar altijd vriendelijke maar vooral vrolijke uitstraling. Ze is een echte allemansvriend en zorgt er altijd voor dat iedereen zich op zijn gemak voelt in de soos. In haar eerste jaar is zij dan ook meteen bij de BarCie gekomen waar zij zich nu al jaren inzet achter de bar. Je kan altijd bij haar terecht voor een heerlijk koud biertje en wat flauwe grappen. 

Rosanne is echter ook meteen fanatiek gaan roeien. In haar eerste jaar straalde ze met de Damesch Topc4+ '19. Iets wat je niet heel vaak ziet in combinatie met de Barcommissie. Hieruit blijkt maar weer dat Rosanne zich op allerlei manieren inzet voor Okeanos. Het roeien beviel haar uiteindelijk zelfs zo goed dat ze een jaar een sabbatical heeft genomen van de BarCie om te roeien in EJD’20. Na haar wedstrijdavonturen maakte Rosanne de stap terug naar het competitieroeien in de Damesch Clubacht '21 en is ze weer wekelijks achter de bar te vinden. Bovendien heeft Rosanne het afgelopen seizoen de buitengewoon succesvolle Damesch Topc4+ '22 naar de klassementswinst gecoacht!

Lieve Ro, wat ben ik blij en trots dat jij mijn opvolger bent! Heel veel plezier en succes gewenst dit jaar.