Blik op de Twee Head

Foto

Blik op de Twee Head

Na een door noodweer afgelaste skiff-head ging de tweehead vorige weekend gelukkig wel door, Jordy en Fons trokken hier op de valreep namelijk een lange baan blik. Lees hier hun nabeschouwing:

"Welkom op de wedstrijd waar zeven en een halve kilometer gebeukt moet worden, de Tweehead. De weersvoorspelling was goed. Veel wind, kou en regen, dan heeft de tegenstand er al geen zin meer in. Nadat we de riemen lichter hebben gezet en coach Dries Beer de voorbespreking heeft afgerond, was het tijd om te gaan oproeien.

Het viel ons op dat veel boten aan het slingeren waren. Je moet zelf maar kijken hoe je daar tussendoor komt. Eenmaal bij de start aangekomen, hadden we een mooi plekje gevonden. We konden even bijkomen van deze slingersessie en het totale gewicht van de boot nog wat verlagen, omdat Jordy altijd moet lussen.

We kijken om en onze pupillen worden drie keer zo groot van verbazing. Vanaf het bruggetje in Ouderkerk, tot de A9 ligt het helemaal vol met boten. Hoe gaan we ooit bij de start komen? Na wat duwen, trekken en onrust, hebben we zo'n 450 riemen en 120 boegballetjes ontweken. En dus wonder boven wonder de boot heelhuids aan de start gekregen.

De start verliep daarentegen vlekkeloos. We hadden aan twee kanten de beste stuurlui aan wal. Een enorme stoet aan Okeanieden mee. Het was tijd om een showtje weg te gaan geven. Dus, bouwen maar, naar een stevige baanhaal en niet meer stoppen. Na de eerste kilometer hebben we de berenden in ons veld ingehaald. Hier drukten we de berenden van Willem 3 een beetje de kant in, niet onze schuld maar die van de wind natuurlijk. Tijd om een beetje door te timmeren naar het volgende veld. Hùh is dat Berend (Oeds Blom) op de onverharde weg met fiets op schouder? Nog een keer kijken, ja die Berend is echt aan het rennen en dan ook nog stuur-instructies geven. Wat een koning, oke tandje erbij. Fons roept sturen bakboord, ik sturen. Fons roept nog een keer sturen bakboord. Ho kak, daar ligt ineens een dubbeltwee. De riemen gaan in elkaar en we liggen stil. Die berenden dachten dat ze aan een toertocht deelnamen en niet hoeven te wijken?

Húh, wij krijgen ook nog eens een tijdstraf. Dit alles, nog voor de Rozenoord brug.

Daarna werd de race wat saaier, geen andere boten meer, de bochten en obstakels kenden we op ons duimpje. Elke bocht blijven door beunen en het juiste gat van de Berlage doorsturen. Daarna was het alleen nog Jordy even opnaaien (die al stuk zat) met tempo op tot de finish bij de Hoop. Uiteindelijk een middag zoals je het wil. Doelstellingen gehaald: Omgaan met de lastige omstandigheden, maar ook de winST mee pakken."