Nabeschouwing Westelijke Regatta 2022

Vera Schuit blikt in het DB1x veld op de Westelijke Regatta

Nabeschouwing Westelijke Regatta 2022

Afgelopen wedstrijdweekend begon succesvol met een sprint blik voor EJL tijdens de Erasmus Sprints. Daarna werden ook tijdens de Westelijke Regatta meerdere successen behaald: EJL blikte in hun klassementswedstrijd, Cornelus Palsma blikte in het HE4- veld en Vera Schuit blikte in het DB1x veld. Lees hier de nabeschouwing van Vera:

“Na mijn winterslaap wist ik één ding zeker: voor een heel seizoen skiffen zou ik niet weer beginnen. Gek genoeg vond ik mezelf afgelopen zondag wel weer aan de start van de windy wab, zonder ploeggenootje om me door de twee kilometer heen te helpen. Dit moest ik toch echt zelf doen.
In de voorwedstrijd had ik wat moeite met de golven, maar kwam ik na ongeveer 700 meter in een goed ritme. Mijn grootste concurrent in die race lag helemaal aan de andere kant van de wab in baan 2, dus ik kon niet goed zien of dat ritme ook zijn vruchten afwierp. Gelukkig is het voordeel van de nadeelbaan dat je je coach goed kunt horen. Joran kon mij wel vertellen dat ik op haar in liep en dat ik haar nog kon pakken. Dat lukte ook en op het nippertje won ik de voorwedstrijd. Fijn, dacht ik, want met de welbekende waaiervorm dit seizoen kon dat in de finale nog wel eens een verschil maken. Gelukkig waren de fairness maatregelen dit keer niet nodig en konden we in de finale een eerlijke race varen. Ook in de finale had ik bij de start moeite met de golven. Na de eerste meters lag ik al achter. Jammer, maar dat de start niet mijn beste stuk zou zijn hadden we al voorspeld en het vertrouwen was er dat ik na een paar 100 meter in het ritme zou komen waarin ik snelheid kon maken. Dat ging helaas toch niet zo makkelijk als in de ochtend. Door af en toe een blik over mijn schouder te werpen kon ik zien dat ik gelukkig nog wel in de buurt bleef en dat die afstand ook echt nog wel te overbruggen was. In baan 4 was Joran iets lastiger te verstaan dan baan 7, maar zijn stem reikt ver! Investeren moest ik en ik kon haar hebben. Daar was ik het mee eens. Als je wil winnen, moet je het nu doen. De tegenstander van Beatrix was de hele race al aan het strijden om er voor te blijven, maar ik had nog wel wat over. Knop om en sprinten dus! Na een paar halen kon ik het enthousiasme van de kant al horen en dat motiveert een rood boven groen hart natuurlijk alleen maar meer. Het is echt super vet om dat geschreeuw te horen wanneer je alles uit je benen perst wat er nog in zit. Bedankt voor die support allemaal. Toch niet helemaal zelf hoeven doen ❤️💚”

De uitslagen van de overige ploegen zijn hier https://regatta.time-team.nl/erasmus/2022/results/cbaa104b8-b8c1-41a5-84b0-395c3738ef84.php en hier https://regatta.time-team.nl/westelijke/2022/results/cbaa104b8-b8c1-41a5-84b0-395c3738ef84.php te vinden.