Nabeschouwing Northwave/ NK Groot - Kika & Aurianne

NK groot

Nabeschouwing Northwave/ NK Groot - Kika & Aurianne

Vorig weekend was de Northwave Regatta / het NK groot. Lees hier de nabeschouwing van Aurianne en Kika die daar Nederlands kampioen werden in de lichte dames dubbeltwee:

"Afgelopen weekend was het tijd voor het NK groot. Voor de lezers die hier niet helemaal in thuis zijn, dit zijn alle nummers met meer dan 2 riemen. Het was dan ook een groot spektakel. De Nederlandse (sub)top kon zich eindelijk weer aan elkaar meten. Met de tropische temperaturen en de onvoorspelbaarheid van de WAB was dit dan ook weer een wedstrijd op zich.

Wij (Kika & Aurianne) startten zaterdag in twee 2 NK velden, namelijk het LDE2x en DE2x. Na de afgelopen 2 jaar steeds 2e te zijn geworden in het LDE2x veld waren wij er dan ook op gebrand om nu de NK titel mee naar huis te nemen! In voorbereiding op het FISU hebben we de afgelopen weken veel kilometers gemaakt op de vertrouwde Bosbaan en hadden we het weekend ervoor op de ARB pas weer voor het eerst een 2km wedstrijd samen geroeid. Daarnaast gebruikten we deze twee wedstrijden om een nieuwe opstelling te testen.

We wisten niet zo goed wat het niveau van de concurrentie zou zijn, mogelijk dat de U23 ploeg nog wel wat weerstand kon bieden. We startten weg en lagen eigenlijk direct een taftje voor. Maar dat is natuurlijk niet genoeg. We kwamen in een strak ritme en vaarden verder weg van onze concurrenten. Zoals afgesproken vaarden we de race steady uit naar de overwinning, binnen 2u tijd zouden we immers ook nog strijden voor de Nederlandse kampioenstitel in DE2x.

Na een kort feestje op het erevlot begaven we ons snel uit de zon. Gelukkig hadden de coaches een fantastisch hitteplan bedacht en werden we voorzien van vele ijsblokjes om goed af te kunnen koelen.

Oproeien naar de start en gaan met die banaan voor de tweede finale van de dag! We lagen naast de Olympische brons winnares Marieke Keijser en Lisa Bruijnincx. Verder deden er ook nog Talentenploegen van de bond mee. Ploegen met een 2k ergometer gemiddelde van rond de 6:45. Met ons veel strakkere roeien lagen we tot aan de laatste 150m op een tweede plaats, maar helaas door vermoeidheid, hitte en intense wind tegen hebben we toch een snoekje geslagen. Hierdoor werden we uiteindelijk 5e, op 2 afstand van de nummer 2.

Op zondag startten we de DE4x met Willemijn en Fréderique. In totaal hebben we 2,5 training samen geroeid, maar daarmee werden we als verenigingsploeg niet onverdienstelijk 3e!

Daarnaast waren er ook nog andere Okeaniden die als eerste over de streep zijn gekomen: 
- de Lumen met Sarah die op zondag ook nog even een blik binnenhaalde waardoor Maaike en Florentien beginnelingen-af werden! 
- Kevin die met de FISU 8+ de NK titel greep na een zinderende race waarbij Oeds met de U23 8+ 3e werd!"

De uitslagen van alle ploegen zijn hier te vinden.