Nabeschouwing Koninklijke-Holland Beker 2022

Oeds en Kevin-Lee blikken op de Koninklijke-Holland Beker

Nabeschouwing Koninklijke-Holland Beker 2022

Zoals velen van jullie misschien niet ontgaan is vond afgelopen weekend de Koninklijke-Holland Beker plaats op de Bosbaan. Zaterdag zette Eerstejaars Licht hun winning streak voort door te blikken in het MFm8+ veld. Zondag blikten Oeds en Kevin-Lee in het M2- veld en blikte Fréderique in het W8+ veld. Lees hier de nabeschouwing van Oeds en Kevin-Lee:

“Na een weekend alternatief trainen in de 2- kwamen Oeds en ik erachter dat we onze ‘Quimica’ gevonden hadden. Samen met de coaches hebben we bedacht om met het oog op volgend jaar alvast wat ervaring op te doen, dat betekent starten!

De zaterdag van de Westelijke Regatta, die dag zijn we ontspannen wakker geworden om met volle bak wind tegen de inspanning te leveren die resulteerde in een tweede plaats. Prima race, maar het vuur om dat blik te trekken was verre van geblust. Een week later zou de Koninklijke-Holland Beker op de Bosbaan plaatsvinden. Starten wilde we beide wel en na wat belletjes wist onze Wedstrijdcommissaris Leonie Reus ons bij te schrijven.

Een 2- wedstrijd roei je nooit alleen en zeker niet op de Bosbaan. Na een tamme eerste duizend meter moest een achterstand van vier seconden goed gemaakt worden. Knop om en investeren bracht ons dichterbij de 2- van Phocas. De aanmoedigingen van de kant vertelden mij dat we hard inliepen. Nog een push om de druk op te voeren bij de nummer 1, “PHOCAS SNOEKT” werd luidkeels geschreeuwd van de kant. Een push eroverheen om het af te straffen dichtte het gat. Met nog 500m te gaan besloten we samen te gaan eindsprinten, als twee vleugels gebruikten we de riemen om te vliegen. De vier seconden achterstand werd een voorsprong van vier seconden en zo was het blik van de Koninklijke-Holland Beker voor ons.”