Nabeschouwing International Wedau Regatta - Kevin Lee Bieshaar

Wedau

Nabeschouwing International Wedau Regatta - Kevin Lee Bieshaar

Afgelopen weekend was de International Wedau Regatta in Duisburg, lees hier de nabeschouwing van Kevin-Lee Bieshaar:

Hard werken wordt beloond! Als de vogels vertrekken naar het zuiden vertrekken de Okeanos ouderejaars naar de Amstel om vele kilometers te maken. Een nieuw schema met veel kilometers, lange trainingen en soms een zonnetje hebben dit seizoen al veel mooie resultaten opgeleverd. Erik blikt op de winterwedstrijden, Oeds laat zien dat de Amstel van hem is op de skiffhead, Cornelus verovert de derde plek op het Franse kampioenschap en Kika wordt 2de op het NK.

Na het NK worden er grote projecten uit de grond gestampt. De World University Games is daar een van. Na de selecties overleefd te hebben ben ik met de acht gecoacht door John naar Duisburg afgereisd. Een eerste krachtmeting, de 0-test. Met een duidelijk doel en plan lagen we aan de start van de internationale Wedau regatta. Links en rechts liggen de boten van Oxford Brookes en Leander club. Je ziet ze altijd op de  promofilmpjes, grote podia en nu lig je ernaast, wat bizar! Het rode licht gaat uit en we stuiven weg, na een spannende strijd met Leander komen we over de finish in een tijd van 5:48. A-finale is binnen en een nieuw boot PR die even hard is als m’n ergo PR. 

In de A finale trof ik Oeds die met de U23 acht een geduchte tegenstander is. Daar lagen ook de Duitse U23 acht, Leander A en Oxford brookes A en B. Een finale met enorm veel kwaliteit, vermogen en ervaring. We voeren een betere race dan de ochtend en eindigde met 5:42 op een 4de plek achter de top boten van Leander club en Oxford Brookes University. Het internationale seizoen is hiermee afgetrapt en blijven we bouwen om in China te strijden voor de eer van Okeanos en Nederland!