Competitieroeien

Tijdens de afroeiperiode wordt kennis gemaakt met de beginselen van het roeien. De meeste ploegen roeien twee keer per week in deze periode. Na de afroeiperiode start de roeiopleiding waarin de roeiers meer kunnen leren over het roeien en in een instuifacht kunnen stappen. Hierna wordt de keuze gemaakt of de roeier dit jaar wil wedstrijdroeien of competitieroeien.

Competitieroeien kan als eerstejaars op drie manieren, namelijk door aan te geven dat je in een competitieploeg wil, door selectie te lopen voor de TopC4+ of door in het voorjaar selectie te lopen voor de Talentenacht. Als ouderejaars kan je competitieroeien door zelf een ploeg te vormen of door selectie te lopen voor de Club8+. Bij het vormen van een ploeg als ouderejaars ben je vrij om zelf je ploeggenoten en coaches te kiezen en bepaal je gezamelijk hoe vaak jullie gaan trainen. Als eerstejaars wordt je door de Competitiecommissie (CC) en de hoofdcoaching Competitie ingedeeld in een ploeg. Hierbij wordt rekening gehouden met motivatie, techniek en kracht, zodat competitieroeiers met dezelfde ambitie elkaar kunnen vinden. De competitieploegen van dit jaar zijn te vinden onder het kopje ‘Ploegen’ en meer informatie over de hoofdcoaching is te vinden onder het kopje ‘Hoofdcoaching’.  

De eerstejaarsploegen dienen zich te bewijzen dat ze de NOOC C4+ bokaal kunnen starten. Dit bokaal is een landelijke roeiwedstrijd waar zeker 300 beginnende roei-ploegen vanuit heel Nederland mee doen. De data van de bokalen zijn te vinden onder het kopje ‘Bokalen’. De informatie over hoe de eerstejaarsploegen zich moeten bewijzen en de huidige tussenstand, is te vinden onder het kopje ‘NOOC C4+ bokaal ladder’. Meer algemene informatie over het starten van wedstrijden staat onder het kopje ‘Wedstrijd starten’.

Instuif 4+ 20:00-21:00

23 juni 2017 - door RosanneKoekkoek - 0 reacties

Wil jij kennismaken met het roeien in een 4+? Je staat op het punt je in te schrijven voor tijdslot 20:00-21:00.

Maximaal aantal roeiersinschrijvingen is 12, max. 3 boten.

Instuif 4+ 19:00-20:00

21 juni 2017 - door RosanneKoekkoek - 0 reacties

Wil jij kennismaken met het roeien in een 4+? Je staat op het punt je in te schrijven voor tijdslot 19:00-20:00.

We hebben meerdere boten ter beschikking, dus er kunnen meerdere ploegen tegelijkertijd roeien.

Instuif 4+ 18:00-19:00

21 juni 2017 - door RosanneKoekkoek - 0 reacties

Wil jij kennismaken met het roeien in een 4+? Je staat op het punt je in te schrijven voor tijdslot 18:00-19:00.

We hebben meerdere boten ter beschikking, dus er kunnen meerdere ploegen tegelijkertijd roeien.

Instuif 4+ competitieroeien

21 juni 2017 - door RosanneKoekkoek - 0 reacties

Het competitieseizoen is ten einde gelopen met de Orca Slotwedstrijden. Ik ben ontzettend trots op de resultaten! Ondanks dat er nog een aantal mooie activiteiten gepland staan, zullen we alvast verder kijken naar volgend jaar. Daarom willen we jullie graag laten kennismaken met de gladde 4+, een boot waarin velen van jullie zullen gaan/willen roeien komend seizoen. Er zijn 2 tijdslots opengesteld onder Okeanos Events, waarin je je kunt inschrijven met je ploeg. Vraag ook je coach om zich in te schrijven.

Zwolsche Vecht Regatta

21 juni 2017 - door RosanneKoekkoek - 0 reacties

Terugblik Heineken Okeanos Competitie Sprint

21 juni 2017 - door RosanneKoekkoek - 0 reacties

Na een jaar lang op de achtergrond druk bezig geweest te zijn kwam de apotheose voor ons als TC steeds dichterbij. Op zaterdag 10 juni was het dan zo ver, de Heineken Okeanos Competitie Sprint, de mooiste competitiewedstrijd die de Bosbaan rijk is. De jacuzzi was al lang en breed warm, bloemetjes stonden op jullie te wachten en het zonnetje was besteld. De dag begon wat bewolkt,  en de eerste roeiers druppelden het terrein op. Om 09:40 vond de eerste race plaats.

CC Pilsch & Pizza

13 juni 2017 - door RosanneKoekkoek - 0 reacties

Wij als CC hebben genoten van jullie dit seizoen en als kers op de taart sluiten we niet alleen de Orca Slotwedstrijden, maar het hele competitieseizoen af met pilsch en pizza.

Dus kom zondag voor maar €10 p.p. met je ploeg en coachs gezellig borrelen en pizza eten om het seizoen met z'n allen af te sluiten. Let op: er is onbeperkt bier tot de rekening sluit! ;-) 

Geef hier door hoe graag je mee wilt borrelen en eten en wat voor soort pizza je wilt (opties: Quattro Formaggi, Prosciutto e Funghi, Margherita en Pepperoni)!

Proteus-Eretes in 't Kort

2 juni 2017 - door RosanneKoekkoek - 0 reacties

De kop is eraf! Start competitieseizoen 2017.

3 april 2017 - door RosanneKoekkoek - 0 reacties

Het was zover! De eerste krachtmeting van onze eerstejaars onervaren competitieploegen heeft plaatsgevonden op het Heineken NOOC Openingstoernooi in Tilburg en tijdens de Bavaria Aegir Lentesprint in Groningen. Daar waar de HNOT al járen populair en drukbezocht is door zowel eerste- als ouderejaars Okeaniden, werd afgelopen 1 april de Bavaria Aegir Lentesprint voor het eerst georganiseerd door Aegir, als openingswedstrijd van de Okeanos Sprintbokaal. Het competitieroeien groeit, als gevolg waarvan een steeds groter deel van de onervaren C4+ ploegen meedingt in de Okeanos Sprintbokaal.

DCl8+, HCl4+, DTopC4+ en HTopC4+ bekend!

19 december 2016 - door RosanneKoekkoek - 0 reacties

Afgelopen week zijn door meerdere club- en competitie coachteams de knopen doorgehakt over wie er onder hun leiding gaan strijden voor Okeanos.

Pagina's