Competitieroeien

Tijdens de afroeiperiode wordt kennis gemaakt met de beginselen van het roeien. De meeste ploegen roeien twee keer per week in deze periode. Na de afroeiperiode start de roeiopleiding waarin de roeiers meer kunnen leren over het roeien en in een instuifacht kunnen stappen. Hierna wordt de keuze gemaakt of de roeier dit jaar wil wedstrijdroeien of competitieroeien.

Competitieroeien kan als eerstejaars op drie manieren, namelijk door aan te geven dat je in een competitieploeg wil, door selectie te lopen voor de TopC4+ of door in het voorjaar selectie te lopen voor de Talentenacht. Als ouderejaars kan je competitieroeien door zelf een ploeg te vormen of door selectie te lopen voor de Club8+. Bij het vormen van een ploeg als ouderejaars ben je vrij om zelf je ploeggenoten en coaches te kiezen en bepaal je gezamelijk hoe vaak jullie gaan trainen. Als eerstejaars wordt je door de Competitiecommissie (CC) en de hoofdcoaching Competitie ingedeeld in een ploeg. Hierbij wordt rekening gehouden met motivatie, techniek en kracht, zodat competitieroeiers met dezelfde ambitie elkaar kunnen vinden. De competitieploegen van dit jaar zijn te vinden onder het kopje ‘Ploegen’ en meer informatie over de hoofdcoaching is te vinden onder het kopje ‘Hoofdcoaching’.  

De eerstejaarsploegen dienen zich te bewijzen dat ze de NOOC C4+ bokaal kunnen starten. Dit bokaal is een landelijke roeiwedstrijd waar zeker 300 beginnende roei-ploegen vanuit heel Nederland mee doen. De data van de bokalen zijn te vinden onder het kopje ‘Bokalen’. De informatie over hoe de eerstejaarsploegen zich moeten bewijzen en de huidige tussenstand, is te vinden onder het kopje ‘NOOC C4+ bokaal ladder’. Meer algemene informatie over het starten van wedstrijden staat onder het kopje ‘Wedstrijd starten’.

Nabeschouwing Knorrensteijn Memorial Regatta

12 oktober 2017 - door IrisKoekkoek - 0 reacties

Het is al weer even geleden dat 4 ploegen aan de reis naar Enschede begonnen voor hun eerste wedstrijd van deze herfst: de Knorrensteijn Memorial Regatta. Op deze regenachtige zaterdag mochten de damesch van de Club4* als eerst aan de start verschijnen van deze 4400 meter lange achtervolgingsrace. Zoals in de voorbeschouwing beschreven, waren er kansen voor de damesch tijdens hun eerste wedstrijd. Zij hebben laten zien wat zij in hun mars hebben door een steady race te varen, echter helaasch wel achter hun grootste tegenstander, de 4* van Skoll.

Voorbeschouwing Knorrensteijn Memorial Regatta

5 oktober 2017 - door IrisKoekkoek - 0 reacties

Aankomende zaterdag zal de tweede wedstrijd van de Najaarsbokaal plaatsvinden, de Knorrensteijn Memorial Regatta te Enschede. Voor alle Okeanos-ploegen is dit zelfs de eerste wedstrijd van deze herfst! In een 4400 meter lange achtervolgingsrace met keerboei zal er gestreden worden om de winst. 3 van de 4 startende ploegen zullen deze wedstrijd voor de eerste keer laten zien wat zij waard zijn in een gladde boot!

Argo Slotwedstrijden

4 oktober 2017 - door Carlijnvan Esch - 0 reacties

Nieuwe naam Heineken Okeanos Competitie Sprint

27 september 2017 - door IrisKoekkoek - 0 reacties

Door een stijging van de populariteit van het roeien in Nederland, is ook het aantal competitieroeiers gestaag gegroeid de afgelopen jaren. Verschillende wedstrijden binnen de NOOC-bokaal hebben aangegeven dat de capactiteit niet meer toereikend was voor het aantal competitieroeiers dat zou willen starten. Een KNRB/NOOC-werkgroep is aan het werk geweest om een scenario voor de komende jaren te creëren om alle competitieploegen, zowel eerstejaars als ouderejaars, een startplek te kunnen bieden. De oplossing die hieruit ontstaan is, is het opstellen van twee gelijkwaardige NOOC-bokalen.

Reserveren Megafoons en Coxboxen

27 september 2017 - door KerwinKouw - 0 reacties

Beste allen,

Om het makkelijker te maken voor jullie als coaches en stuurtjes om coxboxen en megafoons te gebruiken tijdens trainingen zal iedereen vanaf nu coxboxen en megafoons moeten afschrijven via botenboek. Dit zodat jullie als coaches en stuurtjes altijd een megafoon of coxbox kunnen reserveren zodat je zeker weet dat je tijdens je training gebruik kan maken van een coxbox of megafoon.

Let op! Je moet nog steeds aftekenen bij het ophalen van de megafoon en coxbox.

Wedstrijd Het Uur/The Hour

26 september 2017 - door BramVerhulst - 0 reacties

Meehelpen in de organisatie? Teken je hier in!

Traianus Regatta

7 september 2017 - door AnoukSpekking - 0 reacties

Onderlinge Wedstrijden

7 september 2017 - door Carlijnvan Esch - 0 reacties

Dé allereerste krachtmeting van onze introductieleden staat op het programma! Wie hebben de roeihalen al het beste onder de knie? Wie kunnen samenwerken als echte Okeaniden? Wie trekken alles uit de benen en kotsen voor de blikken en de eer?

Knorresteijn Memorial Regatta

7 september 2017 - door AnoukSpekking - 0 reacties

Thêta Herfstregatta

7 september 2017 - door AnoukSpekking - 0 reacties

Pagina's