Competitieroeien

Tijdens de afroeiperiode wordt kennis gemaakt met de beginselen van het roeien. De meeste ploegen roeien twee keer per week in deze periode. Na de afroeiperiode start de roeiopleiding waarin de roeiers meer kunnen leren over het roeien en in een instuifacht kunnen stappen. Hierna wordt de keuze gemaakt of de roeier dit jaar wil wedstrijdroeien of competitieroeien.

Competitieroeien kan als eerstejaars op drie manieren, namelijk door aan te geven dat je in een competitieploeg wil, door selectie te lopen voor de TopC4+ of door in het voorjaar selectie te lopen voor de Talentenacht. Als ouderejaars kan je competitieroeien door zelf een ploeg te vormen of door selectie te lopen voor de Club8+. Bij het vormen van een ploeg als ouderejaars ben je vrij om zelf je ploeggenoten en coaches te kiezen en bepaal je gezamelijk hoe vaak jullie gaan trainen. Als eerstejaars wordt je door de Competitiecommissie (CC) en de hoofdcoaching Competitie ingedeeld in een ploeg. Hierbij wordt rekening gehouden met motivatie, techniek en kracht, zodat competitieroeiers met dezelfde ambitie elkaar kunnen vinden. De competitieploegen van dit jaar zijn te vinden onder het kopje ‘Ploegen’ en meer informatie over de hoofdcoaching is te vinden onder het kopje ‘Hoofdcoaching’.  

De eerstejaarsploegen dienen zich te bewijzen dat ze de NOOC C4+ bokaal kunnen starten. Dit bokaal is een landelijke roeiwedstrijd waar zeker 300 beginnende roei-ploegen vanuit heel Nederland mee doen. De data van de bokalen zijn te vinden onder het kopje ‘Bokalen’. De informatie over hoe de eerstejaarsploegen zich moeten bewijzen en de huidige tussenstand, is te vinden onder het kopje ‘NOOC C4+ bokaal ladder’. Meer algemene informatie over het starten van wedstrijden staat onder het kopje ‘Wedstrijd starten’.

C4+ Coach Workshop

17 mei 2018 - door IrisKoekkoek - 0 reacties

Wil jij met je ploeg die begeerde taart binnenslepen op de HOCT of volgend jaar willen gaan coachen? Schrijf je dan in voor de coachavond die wij (Sarah, Daan coaches van de clubachten) organiseren op dinsdag 5 juni! Wij zijn bezig met de KNRB coachopleiding en willen graag zoveel mogelijk delen met jullie. Om je ploeg zo optimaal voor te bereiden voor een wedstrijd geven wij een aantal tips en trics, videoanalyses en willen we jullie graag uitdagen om zelf vragen te stellen!

Schrijf je nu in!

EDR BBQ

15 mei 2018 - door IrisKoekkoek - 0 reacties

37e Proteus-Eretes in 't Kort

30 april 2018 - door IrisKoekkoek - 0 reacties

37e Proteus-Eretes in 't Lang

30 april 2018 - door IrisKoekkoek - 0 reacties

22e Nereus Carpit Noctem

30 april 2018 - door IrisKoekkoek - 0 reacties

Gyas Meerkamp

26 april 2018 - door AnoukSpekking - 0 reacties

Euros Drienerlo Regatta

26 april 2018 - door AnoukSpekking - 0 reacties

Vogalonga

26 april 2018 - door AnoukSpekking - 0 reacties

Pagina's