Wedstrijdroeien

Ouderavond Eerstejaars Wedstrijdroeiers

24 december 2018 - door ClaartjeO - 0 reacties

Geef hier in de opmerkingen aan hoeveel ouders er naar de ouderavond komen!

Nabeschouwing NKIR

12 december 2018 - door Wedstrijdcommissie - 0 reacties

Verlegen schuifel je naar je ergometer toe, Eye of the Tiger knallend uit de speakers. Angstzweet op je rug, startbewijs bij je ergo op de grond, laatste slokje water. "Stop rowing and prepare for the start." Doodse stilte. "Sit ready." Nog een keer zie je je streef voor je. **OORVERDOVEND KABAAL** Zo gingen onze Okeaniden afgelopen weekend bij de NKIR (Nederlands kampionschap indoorroeien) van start. Niek van Venrooij haalde een eerste plek in het Elite veld en heeft hier wat over geschreven. 

NKIR Voorbeschouwing

7 december 2018 - door Wedstrijdcommissie - 0 reacties

Het betreurt ons dat Theo Kapteijn afgelopen maandag is overleden. Daarom zal dit weekend tijdens de NKIR een rouwband worden gedragen door alle deelnemende Okeaniden.

Morgen is het zo ver, de eerste keer dat onze eerstejaars mogen laten zien wat ze waard zijn: de NKIR. Niet alleen de eerstejaarswedstrijdploegen doen mee, een opmerkelijke inschrijving is die van Dennis Bakker. Hij start als ex zware bal in het lichte gevorderde veld! Hij heeft zich hier dan ook behoorlijk op voorbereid:
 

Ouderavond Eerstejaars Wedstrijdroeiers

3 december 2018 - door ClaartjeO - 0 reacties

LET OP: AFGELAST!

Vrijdag 7 december is om 19 uur de ouderavond voor Eerstejaars Wedstrijdroeiers. Via de mail is hier meer informatie over gestuurd. Schrijf je hier in en geef in de opmerkingen aan hoeveel ouders er voor jou komen.

Nabeschouwing Hel van het Noorden

28 november 2018 - door Wedstrijdcommissie - 0 reacties

Afgelopen weekend was de Hel van het Noorden. Alhoewel het dit jaar qua 'hel' wel meeviel was het nog steeds bikkelen met de enorme afstand en kou. Onze eigen Tinka Offereins heeft samen met Miriam Visser (Nereus) goed gebruik gemaakt van deze omstandigheden en werdt 2e! Lees hieronder haar nabeschouwing van deze wedstrijd:

Voorbeschouwing Hel van het Noorden

23 november 2018 - door Wedstrijdcommissie - 0 reacties

Aankomende zondag zal de Hel van het Noorden weer plaatsvinden. 17 Okeaniden zullen afreizen naar het verre noorden om daar een helse tocht af te leggen in de skiff en tweezonder. Een daarvan is Lonneke Bos. In het onderstaande stuk zal ze haar ervaring delen en zondag kan je haar volgen langs het Eemskanaal, via de insta story of op Time-Team!

Nabeschouw Paul Veenemansprijs

14 november 2018 - door Wedstrijdcommissie - 0 reacties

De meeste van jullie zullen het niet echt meegekregen hebben maar afgelopen weekend hebben een paar van onze okeaniden meegedaan aan de Paul Veenemensprijs. Dit is een wedstrijd waarbij je behalve het roeien ook je andere sportkwaliteiten kan laten zien. Dit laatste heeft onze eigen Tijl Rombout maar al te goed laten zien zaterdag nadat hij met 50 seconden voorsprong het hardloop onderdeel won. In het onderstaande stuk lees je meer over hoe dit weekend voor Tijl verliep!

Voorbeschouwing Novembervieren

2 november 2018 - door Wedstrijdcommissie - 0 reacties

Aankomende zondag zal de Novembervieren plaatsvinden. De naam zegt het al: bij deze wedstrijd doen er alleen maar 4'tjes mee, het is 4 kilometer en het wordt ook nog is op 4 november gehouden!  Onze krachtpatser Jordy van der Meyde start deze wedstrijd in een voor hem bekende boot. Vorig jaar heeft hij namelijk samen met EJZ het klassment aangeveegd in dit nummer! Na een 8e plek op de Tromp was er veel werk aan de winkel om weer voor de winst te gaan en hier lees je wat hij daarvoor heeft gedaan:  

Nabeschouwing Tromp Boat Race

22 oktober 2018 - door Wedstrijdcommissie - 0 reacties

Afgelopen weekend was de Tromp Boat Race, de eerste lange baan wedstrijd van dit seizoen! Een hoop middengroep wedstrijdroeiers zijn dit weekend afgereisd naar Hilversum om deze 5 km (met bocht!) te trotseren. Er deed ook een eerstejaars mee: Nathan Remijnse. Nadat hij begon bij Honte (Middelburg) als junior in 2012 is hij dit jaar een van de nieuwe Lichte aanwinsten! Benieuwd hoe deze nieuwe eerstejaars de wedstrijd ervaarde? Hier zijn ervaring:

Voorbeschouwing Tromp 2018

19 oktober 2018 - door Wedstrijdcommissie - 1 reactie

Dit weekend zal de eerste lange baan wedstrijd zijn van dit seizoen: de Tromp Boat Races! Merel kok heeft een stuk geschreven over haar voorbereiding met Emma Huijben in de LD2x.

Pagina's