Wedstrijdroeien

Hermijntje over trainingskamp Sevilla

25 februari 2018 - door TomSchuit - 0 reacties

Terwijl er hier op de Bosbaan weinig geroeid kon worden, waren Ae-ri en ik de afgelopen drie weken hard aan het trainen op de Guadalquivir. Samen met 14 andere boordroeisters waren wij met het ANRT mee op trainingskamp in Sevilla. Op zondag 4 februari kwamen we 's avonds aan in het hotel, dat aan het Olympisch Stadion van Sevilla vast zat (er zijn daar overigens nooit Olympische Spelen gehouden...). Op maandagochtend vertrokken we naar de baan, waar we veel andere Nederlandse roeiers tegenkwamen. Na het opriggeren van de boten, begonnen we gelijk met de eerste training van die dag.

Kamprechterscursus Amsterdam 2018

21 februari 2018 - door BramVerhulst - 0 reacties

Schrijf je hier in voor de kamprechterscursus van 21 maart om 20:00 op Nereus!

Voorbeschouwing Winterwedstrijden

15 februari 2018 - door TomSchuit - 0 reacties

Waarde leden,

Het moment is aangebroken dat de eerstejaars wedstrijdroeiers voor het eerst dit seizoen de krachten gaan meten met de andere ploegen op het water. De winterwedstrijden wordt georganiseerd in Delft door Proteus en staat bekend om de weersomstandigheden die het oproeien en wachten achter de startlijn minder comfortabel maken. Zoals Peter Tjeerdsma gezegd heeft: ‘Ik voelde mijn handen en onderarmen niet meer, maar die wisten na al die maanden trainen in de boot echt wel wat ze moesten doen. Na de start was het knop om en snel varen!’

Ergohead 2018

26 januari 2018 - door merelK - 0 reacties

Zondag 28 januari staat de Ergohead weer voor de deur. Daar waar vorig jaar Oggel er met de winst vandoor ging in het LSB veld, ging Sam er met de winst vandoor in het LSA veld. Dit jaar waren zij gebrand om weer te winnen op dit geweldige evenement, ditmaal bij de estafette samen met Thei en Yorik. Helaas heeft de organisatie besloten de estafette te annuleren. Toch hebben we vanuit Okeanos nog 3 andere deelnemers aan de start. EJZ gaat de uitdaging aan om zoveel mogelijk meters in 20min af te leggen in het Beginner-veld.

Winterwedstrijden

20 januari 2018 - door Carlijnvan Esch - 0 reacties

Varsity

16 januari 2018 - door BramVerhulst - 0 reacties

Terugblik NKIR van de EJLD

11 december 2017 - door TomSchuit - 0 reacties

Waarde leden,

Met een aantal hoogtepunten was de NKIR voor Okeanos een groot succes! Mathijs Oggel won en zorgde voor een nieuwe Nederlands Record namens Okeanos in het LG-veld. Olav Molenaar werd Nederlands Kampioen in het J18-veld. Ook bij de eerstejaars waren de resultaten beter dan we de afgelopen jaren hebben gezien: EJZ werd tweede met een tijd van 6:36.5 (Jessie Rozemuller is de gelukkige winnaar van de fles Prosecco!), EJL verbeterde het Okeanos-record met vier seconden en EJLD won met ruime voorsprong en verscherpte het Okeanos-record met zes seconden!

Presentatie Eerstejaarsploegen!

5 december 2017 - door TomSchuit - 0 reacties

Waarde leden,

Aanstaande donderdag worden om 20:00 uur de eerstejaarsploegen van 2018 gepresenteerd. Terwijl iedereen in spanning op de goedheiligman wacht, zal onder begeleiding van Roeland Aardewijn de trots van de vereniging aan u voorgesteld worden!

Pagina's