Bedrijfsroeiklassement

NIEUWS


Kempen & Co pakt eerste overwinning op H4K

Afgelopen zaterdag is er op de Amstel het startschot gegeven voor de eerste wedstrijd van het seizoen 2015. Acht ploegen hebben zich aan de tweekamp gewaagd en hebben een mooie strijd geleverd. In de typerende stijl van deze wedstrijd, bleek het achteraf een zeer spannende wedstrijd. 3 ploegen eindigden binnen één punt bij het eindklassement. ASML, Accenture en Randstad hebben laten zien dat ze zeer aan elkaar gewaagd zijn. 

De eindoverwinning was uiteindelijk voor de thuisspelende vereniging Kempen en Co. Voor de eigen vereniging lijkt het vaak dat Kempen&Co net dat beetje extra weet te vinden en glorieus naar de overwinning heeft geroeid. 

Leuk was het om te zien dat dit jaar de hoofdsponsor Aegon zich met zelfs 2 ploegen op het water hebben vertoond en hebben laten zien dat zij spoedig de aansluiting willen gaan vinden met de rest van het veld. Gelukkig kan er nu nog even getraind worden voor de volgende wedstrijd. De strijd zal zich voortzetten op de LAGA DAMEN, welke op 2 mei verroeid zal worden op de Willem-Alexander Baan te Rotterdam.

Nog een keer oefenen met een wedstrijd? Dan kan dit. Schrijf uw ploeg in vóór 3 april in voor de Skoll Cup. Deze wedstrijd zal een van de weinige wedstrijden zijn voor bedrijfsploegen op de bosbaan. Dit jaar geen onderdeel van het klassement, maar daarom niet minder uitdagend! 

 


Voorbeschouwing Heineken 2 kamp en opening seizoen

Het stralende lente zonnetje straalt op de Amstel en bedrijfsroeiend Nederland staat in de startblokken om het klassement te beginnen. Komende zaterdag zal de Heineken vierkamp de aftrap zijn voor weer een seizoen vol strijd om de titel. 

Op de eerste wedstrijd van het jaar zullen 8 ploegen zich op het strijdtoneel gaan begeven: Namelijk ASML, AEGON1, AEGON2, Kampen&Co, Randstad, Google, Accenture en Calco. 

Het is mooi om te zien dat de hoofdsponsor van het Nederlandse roeien zich nu zelfs met meerdere boten mengt in de strijd en het is dan ook te hopen dat zij zich op meerdere wedstrijden zullen vertonen dit jaar. Vooral de AEGONploeg oogt jong en fris met een gemiddelde leeftijd van 20 jaar, kijken of zij de strijd kunnen aangaan met de meer ervaren ploegen. Ook mooi om te zien is dat er internationale concurrentie op het water zal zijn. Google zal ten tonele verschijnen en deze hebben natuurlijk al lang de analyse vanuit het Zwitserse hoofdkantoor gedaan met Google Earth om met hun Google glasses de juiste koers te gaan varen en haarscherp de juiste lijnen te kunnen gaan varen. 

Gelukkig zijn er ook wat ploegen van vorig jaar weer teruggekeerd om mee te doen in de strijd. Traditioneel is de H4K een wedstrijd waar Kempen&Co met de beste roeiers komt om hun wedstrijd naar de hand te zetten, echter zullen ze ook dit jaar weer strijd krijgen van ASML, Accenture, Calco en natuurlijk Randstad. Randstad, de kampioen van twee jaar geleden heeft vorig jaar de titel verloren en zal er daarom dit jaar er op gebrand zijn om vanaf de eerste wedstrijd vol de druk op de concurrentie leggen om zo de titel terug te winnen. Maar ook Accenture heeft dit jaar zich helemaal in het nieuw gestoken om dit jaar onder de vlag van de R.S.V.U. 'Okeanos' te gaan strijden, hopelijk pakt deze wissel voor hun goed uit. 

Wij kijken uit naar een mooie strijd op de 2500m en 250m en wensen alle deelnemers natuurlijk een mooie wedstrijd en een prachtig seizoen! 


Het nieuwe seizoen komt er aan - 9 februari 2015

Vanuit verschillende hoeken zijn er vragen gekomen over hoe het KNRB / Okeanos Bedrijfsroeiklassement 2015 er uit gaat zien. We kunnen dan nu ook zeggen dat er een mooi klassement is samengesteld met 6 wedstrijden voor de 8+. Met wedstrijden op de Amstel (Heineken 4kamp), de Rotterdamse Willem-Alexander Baan (LAGA Damen Regatta, Dutch Masters Open en Koninklijke Holland Beker), de Amsterdamse Bosbaan (Amsterdam Masters) en de Bergse Voorplas te Rotterdam (Van Oord / Nautilus Bedrijvenregatta) belooft het een mooie mix van verschillende wedstrijden te worden. Wij hopen dan ook dat er dit jaar weer een mooie competitie zal losbarsten. 

Mocht u als beginnende bedrijfsploeg denken dat de competitie in de bedrijfsacht nog wat te zwaar is, is er dit jaar ook een instapklasse, de bedrijfsC4+. Een C4+ is een bredere boot, uiterst geschikt voor de beginnende roeier en perfect geschikt om de eerste wedstrijden in te ervaren. Voor deze competitie zijn er drie wedstrijden welke onderdeel zijn van dit klassement: De Amsterdam Masters, De Dutch Masters Open en de Van Oord / Nautilus Bedrijvenregatta. 

Aan het eind van het jaar zal er op de Nautilus bedrijvenregatta ook een tussenvorm beschikbaar zijn, de onerveraren bedrijfsachten. Géén onderdeel van dit jaars klassement, maar een geweldige opstap naar het klassement van volgend jaar! 

Wilt u dit jaar beginnen met roeien maar weet u nog niet bij welke vereniging of op welk niveau, dan kunt u mailen met de bedrijvencommissie van de R.S.V.U. 'Okeanos': obp@okeanos.nl 

Voor de uitgebreide bepalingen, klikt u hier

Op de hoogte blijven van veranderingen op deze pagina, stuur ons uw e-mailadres en we houden u van alle veranderingen op de hoogte, ook als u vragen en/of opmerkingen heeft. 


Bedrijfsroeien 2015 - 1 september 2014

Het bedrijfsroeiklassement van 2014 is nog niet afgelopen, maar ondertussen zijn de voorbereidingen van 2015 al weer aan de gang. Omdat dit jaar niet alles vlekkeloos is verlopen, zouden wij graag feedback ontvangen over hoe we het klassement aantrekkelijker kunnen maken. Verbeteringen die dit jaar gerealiseerd zijn, zijn o.a. een nieuwe website locatie voor het klassement en ook andere wedstrijden zijn benaderd om volgend jaar deel te nemen. Momenteel zijn er contacten met bijvoorbeeld de LAGA Damen en de Aegon Koninklijke Holland Beker om onderdeel te worden van het klassement. 

Maar het belangrijkste voor het klassement is natuurlijk uw mening als deelnemer, daarom willen we u graag vragen om als u punten heeft waar wij volgend jaar echt aandacht aan moeten besteden, dan horen wij dat graag, stuurt u dan een mailtje naar kamprechters@okeanos.nl en we gaan er mee aan de slag.