Nabeschouwing Head first race

10 september 2013 - door NicoleK - 0 reacties

Verslag van de wedstrijd geschreven door Yvonne de Gier

Zaterdag 21 september stond volledig in het teken van Alzheimer. Enkele weken eerder had Dr. Charlotte Teunissen van de afdeling klinische chemie van het VUmc mij gevraagd een team voor deze dag samen te stellen om geld in te zamelen ten behoeve van Alzheimer research. Ik was meteen enthousiast en heb de volgende fanatieke herfst’12 meiden bij elkaar geroepen: Anne Edink, Janna van den Berge en Yvonne Visser. Na 1 keer getraind te kunnen hebben met Charlotte als stuur in de Carakter, en met Innogenetics als sponsor, mochten we aan de bak.
De relaxte sfeer die op de Willem-Alexander baan aanwezig was viel duidelijk te merken. Onder het genot van een kop koffie/thee werden we vergezeld door Erica Terpstra die zeer geïnteresseerd was in deze vrolijke studenten. Ze liet merken dat ze zeer onder de indruk was van onze actie en wenste ons veel succes in de race. We werden welkom geheten door neuroloog prof. John van Swieten die het belang van Alzheimer research nogmaals benadrukte en de sponsoren van deze dag bedankte. Geïnspireerd door deze bemoedigende woorden zijn we rond een uur of 11 gestart en een ruime drie kwartier later kwamen we tevreden over de finish. Meerdere boten zijn ingehaald, we hadden genoten van de landelijke omgeving van Zevenhuizen en het zonnetje was doorgebroken. Deze dag kon niet meer stuk!
Tijdens de roei-head kon er ook deelgenomen worden aan een ergometer-head en zelfs aan de mensen met wat minder ervaring werd gedacht bij diverse clinics in gestuurde viermansboten en Volans2 boten. De lunch was goed verzorgd en voorzien van een praatje van Ronald Florijn. Tegen 14:00 was helaas de dag alweer voorbij en moesten we weer huiswaarts, maar we hebben een leuke dag gehad. Mocht dit evenement volgend jaar terugkomen raad ik zeker aan mee te doen. Dus, zoek een sponsor, neem je team mee en vertegenwoordig Okeanos als ondersteuner van Alzheimer research!

Voor een mooi overzicht van deze dag: http://www.youtube.com/watch?v=b_KtUBK6njE

Categorie: