ZRB 2017

9 juni 2017 - door merelK - 0 reacties

Voorbeschouwing ZRB

Op de Bosbaan barst morgen het Okeanos sprint geweld los maar ik reis dit weekend met een aantal ploegen af naar Tilburg om daar te starten. De ZRB is altijd een net wat andere wedstrijd dan de andere; met maar vier banen heb je elke wedstrijd maar maximaal drie tegenstanders, moeten de coaches (en bestuursleden) eerst 3km omfietsen voor ze de wedstrijd kunnen meefietsen, worden de klassementen op zondag verroeid in plaats van zaterdag en bovenal worden de klassementen over een knock-out systeem verroeid. Dit laatste zal zo wat meer uitleg krijgen maar al met al houdt het in dat niet alle ploegen Tilburg mee pakken in hun seizoen en daarom liggen we ook niet met zo heel veel ploegen aan de start.

Het knock-out systeem. De klassementen worden dus verroeid door middel van een knock-out systeem. Voor de hele uitleg verwijs ik jullie naar de website van de ZRB http://www.zuidelijkeroeibond.nl/wedstrijd/knock-out/ maar kort gezegd varen de ploegen de hele zondag door 1000m-ers en zoals knock-out al zegt vallen er ronde na ronde steeds meer ploegen af. De ploegen beginnen met een time-trial en daardoor wordt de rest van de indeling van de races bepaald. Na de time-trial varen de ploegen die doorgaan 1 tegen 1 tot dat er uiteindelijk een winnaar overblijft.  Het leuke aan de ZRB is dat 1000m heel anders zijn dan de normale 2k en zoals de ZRB zelf zegt: “Zo hoopt de ZRB een extra element toe te voegen aan de spanning van dit veld, zowel voor deelnemers als voor het publiek.”

Vandaag niet een hele uitgebreide voorbeschouwing omdat het al laat is maar ik wil toch nog even alle toppertjes benoemen die dit weekend aan de start zullen verschijnen.

Op zondag zullen dus alle eerstejaarsploegen (EJD, EJL, EJLD en EJZ) en MGL dit knock-out systeem varen en kan dit leuke verassende uitslagen opleveren. Verder start heel MGLD op zondag in de skiff wat een leuke onderlinge strijd zal worden en zal Jeffrey in zowel de 4+ als de 2- aan de start verschijnen.

Op zaterdag zullen wederom Johanna en Meaghan in de skiff starten en zal Manon met Vera van Phocas in de dubbel twee starten. MGL start in de 4- en Jeffrey wederom in de 4+. EJL en EJZ weten wedstrijd na wedstrijd steeds dichter bij dat beginnelingen blik te komen en zullen op zaterdag gaan strijden om dit felbegeerde blik. De grote vraag is: staan wij zondag met bier in ons hand de koppies van deze gasten kaal te scheren? Ik heb zelf mooie herinneringen aan de ZRB waar ik met mijn zware ploeg beginnelingen af werd en hoop dat ik na dit weekend nog meer mooie herinneringen aan deze wedstrijd kan toevoegen! Ik hou jullie op de hoogte & voor iedereen die morgen start of helpt op de bosbaan; heel veel plezier bij de Okeanos Sprint! 

Categorie: