Zonnige Skoll Cup

19 april 2009 - door anneliesdewit - 5 reacties

4 overwinningen voor Okeanos afgelopen weekend op de Bosbaan.

Zaterdagochtend vroeg gaf Amsterdam Delight (C4+) de aftrap voor Okeanos. Met een opkomend zonnetje wisten deze dames de B-finale te bereiken. Zij lieten zien dat ze zijn gekomen om te winnen. Spannend was de race, steeds net achter Nereus. De laatste 250 meter trokken deze dames aan het langste eind en wonnen deze finale.
De Heren Club 8 had een erg sterk veld tegen zich. Zij moesten zich bewijzen. In de B-finale waren ze als tweede uit de start. Dit wisten ze enige tijd vol te houden. Uiteindelijk zijn ze in een gevecht met Proteus derde geworden. De heren hebben goed geroeid en een duidelijke vooruitgang laten zien. Dit belooft wat voor komend weekend in Alkmaar.
De dames van de 4+, Godiva waren zenuwachtig. Een grote druk op de schouders, wederom het verdedigen van de titel. De voorwedstrijd ging goed, ze hebben niet alles gegeven, en lieten Euros winnen, zij waren immers zeker van de A-finale. Euros dacht de buit binnen te hebben, maar dat lieten deze dames niet toe. Ze lieten vanaf het begin van de finale zien de sterkste te zijn. Met een grote voorsprong bereikten deze dames als eerste de finish! Bravo!
Christiaan Hummel lag met knikkende knieën aan de start. Maar toen Christiaan eenmaal op tempo was, liet hij zien dat hij een waardig skiffeur is. In zijn eigen heat gingen 2 skiffeurs om. Dit zorgde voor wat afleiding, maar toch behaalde Christiaan een mooie derde plaats.
De Bosbaan Bitches waren wat zenuwachtig, met twee invallers werd het een nieuwe opstelling in de boot. Deze dames lieten zich niet van de wijs brengen en behaalden, tot grote schrik van henzelf, de A-finale. In deze finale waren het de dames van Okeanos die als eerste uit de start waren. Toch waren de andere ploegen iets te sterk. Ze werden uiteindelijk 6e.
De enige heren C4+ van Okeanos, Nunc est Bibedum, begon zondagochtend vroeg aan de voorwedstrijd. Na een snoek, wat ongelijkheid, maar heel veel wilskracht behaalden deze heren de A-finale. In deze finale hebben de heren alles gegeven, maar helaas het eindigde in een zesde plaats.
Twee C4+-en van Okeanos zaten in dezelfde poule. Savaari behaalde binnen 5 minuten als eerste de finish, toch eindigde dit in een de B-finale. Hierbij werden zij derde. Athena mocht na de voorwedstrijd de C-finale roeien. Zij werden vijfde.
De competitie coaches wilden ook weer eens in de boot zitten en besloten het ervaren 4+ veld aan te vegen. De voorwedstrijd ging fantastisch en zij wonnen glorieus. In de A-finale bleek de tegenstand toch iets te hoog. Zij eindigden op de derde plaats.
De B4+ dames hadden ook al een zeer goede voorwedstrijd. Het leek de dames weinig moeite te kosten om als eerste over de lijn te komen. Lekker in het zonnetjes gezeten, uitgerust en toen vol goede moed aan de finale begonnen. Vanaf de start was het duidelijk dat deze dames maar 1 ding wilden; winnen! En het is deze dames gelukt om de tweede overwinning van het weekend binnen te halen.
Double Trouble en de Six Mains startten in dezelfde voorwedstrijd. Six Mains liet zich niet de kaas van het brood eten en was meteen na de start weg. Weg, om als eerste over de finish te komen. Double Trouble heeft goed geroeid, maar kon helaas van het sterke veld niet winnen. In de finale liet Six Mains het kunstje wederom zien, zij wonnen glorieus!

De dames van de Club8 hadden er zin in. Deze dames hebben afgelopen weken grote stappen gemaakt en dat was te zien in de boot. De gelijkheid en de wil zit er goed in. In de B-finale werden zij tweede achter Proteus. Dames, alvast succes volgend weekend in Alkmaar.
Last but not least. De praeses skiff. Maarten van den Akker liet zien de skiff kunsten prima te beheersen. Onder het oproeien kon hij een sigaar roken, bierdrinken en scullen! Vanuit de start was het meteen serieus; zoals een echte Okeanied ging Maarten voor de overwinning. Luid aangemoedigd door de hele vereniging ging Maarten voor goud. Nadat hij aangelegd had bij het erevlot was het nog even onduidelijk of de voorzitter van Skoll uit de andere voorwedstrijd gewonnen had, maar Maarten had duidelijk de snelste tijd!
Een zeer goed en geslaagd weekend voor competitieroeiend Okeanos. 4 Overwinningen… Dat belooft wat voor de rest van het seizoen, wij zijn er klaar voor.