Zilver en brons op het EK roeien in Racice

1 juni 2017 - door merelK - 0 reacties

Afgelopen weekend reisde de Nederlandse equipe, met daarin 3 Okeaniden, af naar Tsjechië voor de Europese Kampioenschappen. Mechiel Versluis en Roel Braas roeide samen in de mannenacht en Ae-Ri Noort nam de stuurtouwtjes in handen van de vrouwenacht. Ook Caitlin en ik reisde af naar Tsjechië om onze toppers aan te moedigen. Het was een weekend met lekker weer maar met bovenal hele spannende races en goede resultaten van onze toppers!

Op vrijdag stonden de eerste races op het programma. De vrouwenacht had een veld met vijf deelnemers waardoor zij op vrijdag alleen en race for lanes hoefde te varen. De Nederlandse ploeg kwam met een tijd van 6.19.21 als vierde over de finish. Een goede race om de baan te verkennen, zeker omdat er toch nog niks vanaf hing, maar ruimte genoeg om te verbeteren voor de finale van zondag! De mannen moesten wel meteen aan de bak want in de voorwedstrijd kon meteen een plek voor de finale worden veroverd. De mannen moesten helaas genoegen nemen met een derde plek terwijl de eerste twee direct door gingen naar de finale.

Omdat de mannen zich niet direct geplaatst hadden voor de finale moesten ze op zaterdag een herkansing varen. Lang zag het er niet goed uit voor de Holland acht maar in het laatste stuk wisten ze er een enorme eindsprint eruit te persen, ze kwamen van ver maar het was voldoende voor een tweede plek waardoor ze een startbewijs voor de finale wisten binnen te slepen. De vrouwenacht hoefde zaterdag niet aan de start te verschijnen maar gebruikte deze dag om te trainen en de laatste puntjes op de i te zetten.

Op zondag wist Ae-Ri met haar vrouwen wat ze moesten doen. Op naar de medailles! Na een hele spannende en sterke race werden de vrouwen tweede, net achter het sterke Roemenië maar voor Rusland, Groot-Brittannië en Bulgarije. Een topprestatie en een hele mooie zilveren medaille! Ook de mannen hadden een doel, medailles pakken. Ook vandaag een spannende race en alweer dankzij de fenomenale eindsprint van de Holland acht mochten de mannen een mooie bronzen medaille mee naar huis nemen. Er is nog genoeg werk aan de winkel voor de mannenacht maar al met al gaan ze wel naar huis met een mooie bronzen medaille.

Onze toppers hebben weer goede zaken gedaan voor Okeanos en komen thuis met een zilveren en bronzen medaille waar wij natuurlijk erg trots op zijn! De volgende wedstrijden die eraan komen zijn World Cup 2 in Poznan van 15-18 juni en World Cup 3 in Luzern van 7-9 juli. We houden jullie op de hoogte wanneer onze toppers weer aan de start zullen verschijnen! 

p.s. Onze toppers zitten niet stil. Behalve stuur van de vrouwenacht is Ae-Ri dit jaar ook coach van onze mannen acht! Lees hier een leuk artikel over het roeien en coachen van een eerstejaarsploeg! 
https://roeien.nl/2017/05/05/work-hard-play-hard-tips-van-ae-ri-noort-co...

Categorie: