Zes maal winst op de Westelijke Regatta

21 mei 2012 - door Rianne - 5 reacties

Na afgelopen weekend kan Okeanos wederom 6 blikken op de teller toevoegen. Twee weken geleden hadden we al een heel succesvol weekend en dat is dit weekend geƫvenaard. De mannen van eerstejaarslicht wonnen hun eerste blik en ook Peter is sinds dit weekend geen beginneling meer. Mooie prestaties op het thuiswater.

De eerstejaarsdames roeiden dit weekend voor het eerst in de vier en ze deden gelijk goede zaken. Op zaterdagochtend wonnen ze de voorwedstrijd in het nieuwelingen veld, in de middag roeiden ze in een knappe race naar de vierde plaats. Op zondag startten ze in het beginnelingenveld hier wonnen ze wederom de voorwedstrijd. In de middag bleken helaas twee ploegen te sterk en eindigden ze op een derde plaats. Dit is een mooie aftrap voor de periode in de vier. We hebben nu al zin in de komende wedstrijden.

Voor eerstejaarszwaar was het een teleurstellend weekend. Op zaterdag werden ze net vierde, waardoor ze werden doorverwezen naar de B-finale. In de B-finale voeren ze een zenuwslopende race tegen Skoll waarbij Okeanos helaas net aan het kortste eind trok, ze eindigden nipt op een tweede plaats. Op zondag werd er wel finale gevaren maar moesten ze het helaas stellen met een vierde plaats.

Eerstejaarslicht werd op zaterdag ook vierde in de voorwedstrijd waardoor er voor hen ook geen plek was in de A-finale. Wel lieten ze in de B-finale zien dat ze eigenlijk wel in de A-finale thuishoren: Ze wonnen deze race met 4 seconden voorsprong op de nummer 2. Op zondag was het hoog tijd voor het eerste blik. Ze maakten het erg spannend door de eerste 1500 meter achter Laga te gaan liggen, maar dit maakten ze goed in de laatste 500 meter: BLIK voor Eerstejaarslicht!

De middengroep dames begon dit weekend aan een ware uitputtingsslag. Ze startten in de 2-, 4- en de 8+. Op zaterdag behaalden Laurien, Lotte, Annebel en Merel de finale in het developmentveld. Na de voorwedstrijd in de vier gingen ze ook in de 2- de baan over helaas was er voor beide tweetjes in de tweezonder geen finaleplek. In de finale van de vierzonder behaalden ze een 6e plaats. Lotte, Josien, Elsbeth en Judith behaalden een 5e plaats in de B-finale. Helaas moest deze vier zicht op zondag terugtrekken in verband met een blessure. De andere vier startte wel en werd tweede in de voorwedstrijd. In de finale behaalden ze wederom een 6e plaats. Kort daarop stapte de hele groep samen in de acht met invaller Rianne. In de acht kwamen ze als laatste uit te start, maar wisten ze gelukkig nog op te krabbelen naar een 4e plaats.

Kristel heeft dit weekend laten zien dat ze weer een paar stappen gemaakt heeft in de skiff. Ze was naar eigen zeggen tevreden over de vooruitgang sinds de ZRB en behaalde op zaterdag een 5e plaats in het SA veld en behaalde op zondag een 3e plaats in het overgangsveld.

Voor Annelies waren er dit weekend twee overwinningen. Op zaterdag lag ze in eerste instantie achteraan, maar liet ze al snel zien dat dit een misverstand was, met een indrukwekkende snelheid haalde ze het hele veld in en eindigde ze uiteindelijk bijna 9 seconden voor de rest van het veld. Met een tijd van 7.47,66 zette ze bovendien een nieuwe Okeanosrecord neer en heeft ze het record van Henriƫtte van Ettekoven uit 1992 met maarliefst 6,5 seconden verbroken. Ook op zondag was het winst voor Annelies, met een iets kleinere, maar nog steeds 4 seconden voorsprong won ze deze race en behaalde ze haar tweede blik van het weekend.

De zware development vier maakte progressie ten opzichte van de ZRB, maar heeft nog steeds niet helemaal zijn draai gevonden. Ze werden zaterdag vierde in de B-finale, en op zondag was er voor hen helaas geen plek in de finale.

Ramon en Geert deden het dit weekend erg goed in de 2-. Op zaterdag wonnen ze eerst al de voorwedstrijd met overmacht, waarna ook de finale zonder moeite voor hen leek te zijn. Ze werden ruim eerste met 8,6 seconden voorsprong op de nummer twee. Ook op zondag deden ze goede zaken, ze eindigden 6 seconden achter Joris Pijs en Arnoud Greidanus die afgelopen WorldCup nog bijna het lichte wereldrecord braken.

Josse en JP startten dit weekend in de 2- in plaats van de 4-. Ze wonnen op de ZRB al hun eerste blik in de 2 en ook dit weekend was het weer raak. Op zaterdag moesten ze helaas genoegen nemen met de tweede plaats, maar op zondag waren ze oppermachtig en wonnen ze met maarliefst 10 seconden voorsprong op de rest van het veld.

Ook Peter won dit weekend. In zijn skiff won hij op zaterdag de voorwedstrijd, maar werd hij in de finale helaas vierde. Hij was vastberaden om het blik van zondag binnen te halen, en hij maakte dit ook waar. Al vanaf het begin van de race lag hij op kop en hij wist zijn voorsprong alleen maar verder uit te bouwen. Een mooi beginnelingenblik voor Peter: hard werk wordt wederom beloond.

Categorie: