Winterwedstrijden voorbeschouwing

20 februari 2014 - door PeterT - 0 reacties

De winterwedstrijden.
Dé aftrap van het langebaan seizoen. Waar er voorgaande jaren nog bar en boze omstandigheden waren, lijkt het deze vorstloze winter mee te vallen. Terwijl de bondsroeiers genieten van trainingskampen in het buitenland, is er dit jaar besloten om van de winterwedstrijden een officieel meetmoment te maken. Allen die zich niet in Australie of in de Spaanse zon begeven, zullen hier moeten laten zien wat ze in huis hebben. Dit zou zo maar eens bloedstollende races op kunnen gaan leveren!

Zaterdag
Traditiegetrouw is het de eerste wedstrijd van het Eerstejaarsklassement. Okeanos zal dit jaar ruim vertegenwoordigd zijn, met vier eerstejaars achten maar liefst! De eerstejaars dames, zowel de Okeanos als de Okeanos-Pelargos combinatie- achten  mogen de spits afbijten op zaterdagochtend om 10:oo uur als eerste in hun veld. Later in dit blok zullen de zware skiffeurs Ruben Houkes en Bastiaan Collette kennis maken met hun tegenstand, wat er velen zijn in het beginnelingen veld! Ook het lichte beginnelingen skiff veld is niet onderbezet. Daar zal Josse Braakman laten zien wat hij kan verrichten.
 

Tijdens het eerste blok is het tijd voor eerstejaars Licht om kennis te maken met het inwegen. Om 13:00 uur zal het eerstejaars lichte veld het tweede blok van start gaan.  In hetzelfde blok zal ook Ramon Vogelzang in combinatie Nereus starten het SA2- veld starten.
 

Als laatste van de dag is het de eer aan eerstejaars zwaar. In blok 3, vanaf 16:00 uur zullen zij laten zien waar zij de winter lang hard voor getraind hebben. Ook voor hen zijn hier de eerste klassementspunten te verdienen.
 

Zondag

Zondagochtend zal er vanaf 11:00 gestart worden. Eerstejaars zwaar zal als eerste aan Okeanos ploeg van start gaan. Ook de eerstejaars dames 4+ zal laten zien dat zij niet alleen in een acht, maar ook in de 4+ de baan over kunnen.
 

Op naar een blikrijk weekend!

Categorie: