Winterwedstrijden - Voorbeschouwing

24 februari 2012 - door Rianne - 1 reactie

Na een winter hard trainen en op het laatste moment nog een hevige vorstperiode is het kwik weer gestegen en de Schie weer ontdooid. Dit betekent dat het tijd is voor de Winterwedstrijden. Zaterdag 25 februari is het dan eindelijk zover: de eerste krachttraining te water voor onze eerstejaarsachten. Vijf kilometer lang hebben zij de tijd om zich te bewijzen tegenover de andere eerstejaars roeiers van Nederland.

Eerstejaars licht zal deze dag het spits afbijten op de eerste race voor het klassement. Om 10.00u zullen zij als 15e van het blok weg gestart worden.
In blok 2, om 13.00u zullen de jongens van eerstejaars zwaar in het midden van het veld moeten laten zien dat zij de sterkste zijn. Helaas heeft deze acht te kampen met een blessure waardoor Nicolaas Woudenberg de ploeg mag komen versterken. Ook de stuur wordt zaterdag vervangen door e.t. praeses Sanne Rombouts.
Het slotstuk voor Okeanos wordt gevaren door de eerstejaars dames, zij starten om 16.00u in blok 4 als derde in hun reeks. Ook zij zullen er alles aan doen om de eerste punten voor het klassement te pakken.