Winterwedstrijden

17 februari 2017 - door merelK - 0 reacties

Voorbeschouwing Winterwedstrijden

Alle wedstrijdroeiers hebben een winter lang keihard door getraind en gaan komend weekend voor het eerst weer op het water laten zien wat ze in huis hebben. Voor de eerstejaarsploegen is het de eerste keer dat ze hun tegenstanders tegen gaan komen op het water en de eerste punten voor het klassement zullen worden uitgedeeld. Een race over 5km op de Schie in Delft! Lees hieronder de voorbeschouwing door de RedaCie!

EJD
De eerstejaarsdames mogen de spits afbijten. De damesch hadden begin dit jaar behoorlijk pech. Doordat er blessures waren moest er constant met invallers worden geroeid. Gelukkig kon Anneke na de intraining weer vol mee trainen en kwam ook Katie terug uit Hong Kong. Diana deed er wat langer over, maar ook die traint weer mee. In Brugge is er eindelijk een vaste opstelling gekomen en hierin zijn al weer behoorlijk wat kilometers gemaakt.
De eerste wedstrijd is voor elke ploeg spannend, en zeker voor een eerstejaars ploeg. De meiden zitten dan ook vol zenuwen en durven zelf nog geen inschatting te maken waar ze zullen eindigen. Met een 7 e plek op de NKIR is er zeker genoeg kracht aan boord, maar hoe zit het met de techniek? Dit mogen de damesch op zaterdag in het eerste blok gaan bewijzen.

EJLD
In het eerste blok zullen ook de lichte dames van start gaan. 1 km aanvallend varen en vervolgens 4 km volhouden. Dat is het strijdplan aldus de stuur. Met de lichte damesch schijnt het goed te zitten. Op het trainingsweekend waren zij omgerekend de snelste van alle eerstejaars ploegen. Dit zal ze veel vertrouwen geven in de vijf km lange race bij Proteus. Wij zijn benieuwd wat dit gaat worden.

EJL
Eerstejaars licht was de eerste ploeg die compleet was en heeft daarom ook de meeste tijd kunnen doorbrengen als ploeg. Van verschillende kanten van de vereniging komende geluiden dat we eindelijk weer een lichte ploeg hebben die er wat aan moet doen op gewicht te komen en niet een ploeg met 10kg over op de weging. Op het water gaat het bij de lichte jongens lekker, zoals jullie op de film hebben kunnen zien zijn zij instaat om de zware ploeg voor zich te houden. Nu mogen ze laten zien wat ze kunnen tijdens een deze 5km, ze starten in het tweede blok.

EJZ
Na een toch wat tegenvallende NKIR, materiaalpech omdat de Russische machine niet mee kon doen, schijnt het al een stuk beter te gaan met EJZ. Met een trainingskamp in Brugge achter de rug heeft de ploeg wat puntjes op de i’s kunnen zetten en gaan ze er met volle moed in. Met nog wat kleine pijntjes hier en daar hopen we dat ze ons kunnen verbazen en toch zeker top 6 kunnen gaan varen.

MGL
Thei, Mathijs Willem, en Sam gaan de winterwedstrijden winnen. Met goede prestaties op de Tromp en de Novembervieren tonen zij zich een ploeg die dit jaar met een bezem het veld komen aanvegen. De nieuwste aanwinst in deze ploeg, Willem Wijgergangs, is alleen op dit moment net niet licht genoeg om te kunnen inwegen. Echter met zijn ervaring zal dat zeker wel goed komen. Ik ga een gokje wagen en zeg dat MGL zesde wordt met een tijd van 19:16.9.

OJZ
Chris en Jurgen gaan het over een andere boeg gooien, ze gaan scullen. Om Jurgen te quoten: Gwn voor de lolz. Ze hebben vorig jaar op de winterwedstrijden een prima race gevaren in de 2-. Dit jaar stappen ze in de 2x. Deze jongens trainen al een tijdje mee met een grote groep uit Willem III en trainen al een tijdje op de Amstel. Ze gaan het opnemen tegen een hele sterke Laga ploeg en een hele sterke Nereus ploeg. We zijn benieuwd of zij iets bijzonders kunnen doen komende zondag.

MGLD
Waar de middengroep lichte dames een week geleden nog in het zonnige Spanje roeide en enorme borden eten weg werkte, moeten ze dit weekend toch echt aantreden op de winterwedstrijden en kunnen inwegen. De dames zullen dit doen in 2 dubbel tweetjes, de ene met Manon en Johanna en de ander met Marloes en Meaghen. Beide combinaties hebben de potentie om hard te gaan, maar zijn toch zeer verschillend van elkaar. Nadat Marloes lang een knieblessure heeft gehad traint ze pas sinds het trainingskamp weer mee. Gelukkig zit ze met het beest, aka Meaghan, in de boot. Johanna en Manon mogen dan iets minder ervaren zijn, maar zij doen zeker niet onder. Zij hebben het voordeel van een haal die sterk op elkaar lijkt, waardoor ze efficient kunnen roeien. Wat voor hen nog wel spannend gaat worden is het inwegen… Dit spektakel zal te zien zijn op zondag in het eerste blok

OJD
Voor de ouderejaars dames wordt dit een spannende en belangrijke wedstrijd. Jocelyn en Rianne trainen nu al een tijdje op de zaterdagen met de KNRB mee, maar moeten zich op deze wedstrijd gaan bewijzen. Ook voor onze lichte dame Claartje wordt dit een meetmoment.

Rianne zal dit doen in de skiff in een zwaar bezet veld vol met toppers. In ditzelfde veld zullen vier dames van 2020 in Okeanos pakjes aan de start verschijnen. Rianne en Benita eindigde vlak achter elkaar op de Tromp Boat Races en zullen tijdens deze wedstrijd achter elkaar aan starten! Tinka ging er op het NKIR vandoor met het DN-record en ook Hermijntje en Anna zullen in dit veld van start gaan. Het beloofd een spannende strijd te worden in dit veld!

Jocelyn gaat weer combineren met Willeke Vossen van Triton in de 2-. Deze combinatie heeft al eerder laten zien hard te kunnen varen door te blikken op de Hel van het Noorden. Zal het ze dit weekend weer lukken? Tegenstand hebben ze zeker van bekende namen van Njord,  Gyas, Neures en wederom twee dames van 2020 in Okeanos pakjes namelijk Lonneke en Charlotte.

Claartje zal uitkomen in haar skiff in het iets minder volle, maar daardoor niet minder zware lichte dames veld. Ze zal het moeten openen tegen Ellen de Boer van Theta die het van haar won op de Hel van het Noorden. Rianne en Claartje starten beide op zaterdag in het eerste blok. Jocelyn start op zondag in het eerste blok

Jeffrey
Helaas moest Emil stoppen met wedstrijdroeien vanwege studie en roeit nu alleen Jeffrey nog mee met de middengroep van Skøll. Hij zal dit weekend twee keer van start gaan. Op zaterdag in onze eigen Theo Nieuwboer (4+) en op zondag in de acht.

Boris
Tijdens de Tromp en de Hel hebben we kunnen zien dat Boris met zijn combi partner Jim van Skøll een goede match is. Ze zijn net terug van een trainingskamp in Sevilla waar ze samen vele kilometers hebben afgelegd en flinke stappen hebben gezet. Ze starten zondag in het G2- veld (zwaar!).  

Uitslagen kunnen jullie gedurende het weekend bijhouden via: https://hoesnelwasik.nl/ww/17

Categorie: