Winst voor EJD, EJL en MGD in Groningen

21 juni 2009 - door michasb - 16 reacties

Op de Martini in Groningen heeft Eerstejaars Licht zich verzekerd van winst in het LEj8+ klassement. Hoewel hun finale voor het klassement niet eens spannend was, maakten de mannen het nog wel spannend voor de winst in het veld zelf. Aegir bleef de heren vlak achtervolgen als een vlak achtervolgende Aegirploeg die niet los wilde laten. In de eindsprint werd ook de dagzege veiliggesteld. Op het erevlot werd de champagne ontkurkt. Voor het eerst in de geschiedenis wint een Lichte Eerstejaarsacht van Okeanos het EJK!

Ook de EJD blijven in de race voor de eindzege in hun klassement. In de spannendste race van de hele Martini (niet dat dat zoveel zegt....) lieten onze dames die andere ploeg, hun hielen zien. De ontlading op de finish was, terecht, groot. Op de slotwedstrijden moeten de dames wederom van Skadi winnen om de eindzege in het klassement veilig te stellen, en daarbij kunnen ze jullie hulp zeker gebruiken. Bij dezen dus alvast een oproep om bij de NSRF Slotwedstrijd te komen meefietsen, om in het bijzonder onze Eerstejaars Dames voorbij Skadi te schreeuwen. Hou te zijner tijd de website in de gaten voor de starttijden.

EJZ miste 's ochtends op een haar na de A-finale. In de B-finale wilden ze iets recht zetten, hetgeen met een goede tijd lukte. Met de geroeide tijd was in de A-finale een vierde plek gehaald.

Ook TJL wist niet de A-finale te bereiken, om vervolgens wel de B-finale te winnen. Laura en Nienke hadden de zwaarste voorwedstrijd geloot. Lange tijd lagen zij tweede, maar in de eindsprint werden zij nog voorbijgeroeid door twee ploegen. Hierdoor misten zij nipt de finale. Hun tijd was in de andere voorwedstrijd voldoende geweest voor de winst in die voorwedstrijd.

Remco hoefde 's ochtends niet diep te gaan om de finale te halen in het N1x veld. In de finale kwam hij echter bijzonder slecht uit de start. Hierdoor voer hij al snel een verloren race.

Op zondag roeiden de MGD in combinatie met Asopos naar een nieuw baanrecord en de overwinning. Ze bleven hierbij een Proteus-combi een halve lengte voor. Kelly bereikte hiermee de overgangsstatus.

Laura en Nienke wisten zondag wel hun voorwedstrijd winnend af te sluiten, en gingen met de tweede tijd de finale in. Op het woelige water was het Nereus dat als een speer uit de start was. Ook Laga wist de dames in het tweede deel van de race nog voorbij te roeien, hetgeen resulteerde in een derde plek voor de dames, met de snelste seizoenstijd.