Westelijke Regatta

19 mei 2017 - door merelK - 0 reacties

We mogen weer! Komend weekend reizen we voor de tweede keer naar de Willem Alexander Baan, dit keer voor de Westelijke Regatta. Het weerbericht ziet er nog positief uit maar we weten ondertussen dat het altijd waait op de WAB. Lees hier de voorbeschouwing van het weekend! De starttijden en de live resultaten zijn te volgen op time-team.nl.

EJZ – Alexander Driebeek
EJZ start zaterdag de klassementswedstrijd in een gunstige loting. Ze zitten alleen met de klassementstoppers Gyas en Nereus in de heat. EJZ blijft wedstrijd naar wedstrijd stappen maken en ze hebben laten zien op de Damen dat zij harder kunnen varen dan Phocas, Euros en Proteus. Aangezien de eerste 3 doorgaan naar de A-finale is er een grote kans dat EJZ hun eerste klassementspunten kan gaan pakken! Zij zullen om 12:55 aan de start verschijnen. Ook op de zondag lijkt EJZ een gunstige loting te hebben. Nu dat Nereus, Gyas en Laga niet meer meedoen in het beginnelingen veld, is het veld open gebroken en zijn er meerdere kans hebbers voor dat beginnelingenblik. Zwaar start op zondag om: 11:45
Succes mannen, Make Okeanos Great Again!!

EJL – Wessel Stam
Tijdens de training slaat de verwarring langs de kant toe over welke boot het gaat. Lustrumpakjes uit 2012, Okeanospakjes, de huidige lustrumpakjes en zelfs een Euros pakje passeren de revu. Dit weekend zullen de heren uniform in de lustrumpakjes pompen op de WAB. Ditmaal zullen zij weer met de originele formatie strijden voor dat prestigieuze blik. Klassementspunten hebben zij al, maar ik kan niet wachten om voor hen te zingen en die mooie lokken eraf te scheren. Wij hebben er alle vertrouwen in, jongens. Make us proud!

EJD
Voor de eerstejaarsdames komt er toch wel een heel spannend weekend aan. Op de Damen was het Laga die er met de tien punten vandoor ging en die nu steeds dichter bij Okeanos komt. Onze dames staan nog op een eerste plaats in het klassement met een voorsprong van zes punten. Voor de rekenaars onder ons betekend dit, dat als de dames deze wedstrijd winnen, ze minstens acht punten voorsprong in het klassement kan geven en daardoor een goede stap kunnen zetten richting de klassement winst! Maar zover zijn we nog lang niet, eerst focussen op dit weekend waar er gewoon weer gewonnen moet worden om met tien punten naar huis te gaan! De dames hebben wat last van blessures gehad maar gelukkig is iedereen heel en topfit om zaterdag aan de start te verschijnen. Ze starten alleen op zaterdag omdat de dames ondertussen al zeker zijn van drie klasserende punten en dat voorlopig wel even genoeg is.

EJLD
Het zijn misschien de enige maar de lichte dames zijn eigenlijk best fan van de WAB. Dit is de baan waar zij goede stappen hebben gezet in hun trainingsweekend en waar ze op de Damen een erg goed weekend hebben gedraaid. Ze hebben er dan ook weer ontzettend veel zin in om dit weekend te laten zien wat ze kunnen. Het lichte dames veld blijft een gek veld met elke keer weer verschillende winnaars en nu is het tijd dat onze dames een keer als eerste over die streep gaan komen! Wij hebben er vertrouwen in en de dames ook, dus laat maar zien dat jullie die WAB echt leuk vinden!

MGL – Wessel Stam
De heren van MGL’17 zullen voor de tweede en laatste keer de WAB trotseren dit seizoen. Na een goede race tijdens de DAMEN hebben wij er alle vertrouwen in dat het tijdens de Westelijke dit weekend nog beter en nog sneller gaat. De heren zijn in topvorm. Afgelopen week hebben zij in de boot ook nog een beetje kunnen bijbruinen, dus wij zullen alleen maar verblind worden door deze mooie mannen en pas achteraf op Time-Team zien hoe hard zij zijn gegaan.

MGD
De dames hadden na wat tegenslagen besloten om op de Damen niet te gaan starten maar dat weekend te gebruiken om flinke stappen te zetten in de trainingen. Alsof een hogere macht ook vond dat de dames een tweede kans verdiende is er een klassement wedstrijd geschrapt waardoor eigenlijk iedereen weer op nul punten staat en dus alles nog mogelijk is voor deze dames. Het is nu aan de dames om die kans met twee handen aan te grijpen en komend weekend te gaan knallen!

MGLD
Ook dit weekend zullen Manon en Meaghan in de dubbel twee starten. Met de wissel vorige keer zit Meaghan op slag en Manon op boeg hebben ze flink wat vooruitgang geboekt. Waar ze op de Hollandia nog moeite hadden om mee te komen met het veld wisten ze op de zondag van de Damen al heel wat ploegen achter zich te laten. Zetten de dames de stijgende lijn verder door en kunnen ze misschien zelfs punten gaan pakken voor het dev klassement? Johanna start dit weekend op beide dagen in de skiff, op zaterdag in het LDG1x veld waar ze Claartje tegen zal komen en op zondag in het Beginnelingen veld. Ook Johanna blijft week na week beter presteren in dat eenzame boottype en hoopt ook dit weekend weer een stijgende lijn te kunnen laten zien.

OJD
Op de Damen was het het weekend van de meiden van Ramon met drie coachblikken ging hij naar huis, wordt het dit weekend weer zo’n feest voor Ramon? Rianne en Claartje starten dit weekend beide twee dagen in de skiff. Voor Claartje dé kans om als eerste roeier van Okeanos dit jaar de Elite status te behalen. Ze staat op dit moment op vier blikken dus met winst dit weekend gaat de campagne fles open op het erevlot! Op zaterdag komt ze Johanna tegen en verder ook veel meiden waarvan ze op de Damen wist te winnen. Onbekende namen zijn het meisje uit Portugal en een meisje van Willem 3. Op zondag zal het een leuke maar moeilijke strijd worden met tegenstand van Annika Putten van Skadi, Anna Verkuil van Triton, Mirjam Box van Asopos en Amber van Zomeren van Willem 3. Als het alle dames gaat lukken in te wegen weet ik zeker dat dit een intressante strijd gaat worden. Ook Rianne start in het Gevorderde en het Elite veld. Op zaterdag is het een enorm veld met 22 deelnemers en zal het in de voorwedstrijd al aanpoten worden om een plekje in de finale te bemachtigen. Alleen de nummers 1 en tijd snelste nummers 2 gaan door naar de finale. In de voorwedstrijd treft Rianne vijf tegenstanders waaronder een sterke junior van de Amstel (Josette Derksen) en Silvia roeister Anna de Boer. Houdt Rianne haar hoofd koel en weet ze de finale te behalen? Op zondag mag ze in ieder geval meteen finale starten want in dat veld zijn maar zes inschrijvingen. Ook Jocelyn heeft toch nog besloten een wedstrijdje op de WAB mee te pakken en zal instappen in de acht van 2020. Samen met Lotte Pronk van Willem 3 valt zij in en gaan ze voor de winst! De dames varen direct finale en hebben maar drie tegenstanders waaronder de eerstejaars dames van Nereus, de Triton/Hoop combi waarvan onze eerstejaarsdames op de Damen nog wisten te winnen en een ouderejaarsacht van Skoll waarin de snelle development vier en oud combi partner van Rianne (Jonneke) zit.

Boris
De resultaten in de 2- met Jim vallen helaas nog wat tegen toch zullen zij dit weekend op de zondag aan de start verschijnen in het LE2- veld. De lichte boordnummers lijken toch steeds meer uit te dunnen want er zijn maar vier inschrijvingen. Ze zullen dus direct finale varen tegen Theta, Euros en Nereus. Boris en Jim hebben afgelopen weken vaker in de skiff gestapt en dit gaat eigenlijk erg goed. Naar verwachting zullen ze op de ARB ook echt een wedstrijd gaan varen in de skiff maar dat was dit weekend nog wat te vroeg. Zal het skiffen de jongens gaan helpen om in de 2- net dat stapje extra te kunnen geven waardoor ze er met de winst vandoor gaan?

Ruben
Ruben heeft wat lang last gehad van zijn blessure maar ondertussen kan hij weer veel meer en lukt het hem ook om twee dagen aan de start te verschijnen. Ook het skiffen gaat steeds beter en ieder weekend zit er een stijgende lijn in de prestaties van Ruben. Op de Damen wist hij in het Beginnelingen veld de B-finale te winnen. Gaat het hem dit weekend lukken om een plekje in de A-finale te bemachtigen of zelfs als eerste over de streep te komen?

Jeffrey
Jeffrey zal dit weekend drie keer aan de start verschijnen. Op zaterdag en zondag in de 4- waarmee ook hij ieder weekend weer stappen blijft maken. Op de Damen wisten ze zelfs een kilometer lang ongeveer naast de B-boot te liggen. Helaas hebben ze afgelopen week wat materiaalpech gehad en zullen dit weekend in een damesboot starten. Ondanks dat de mannen toch echt gemiddeld boven de 85 kilo zijn lijkt het erg goed te gaan in deze boot. Misschien is dit wel het geheime wapen om de andere Skøll boot een keertje te pakken! Op zondag zal hij samen met dat viertje in de acht starten in het Elite veld.

Categorie: