Wereldrecord en blik op Amsterdam World Ergohead

22 januari 2013 - door Suzanne - 1 reactie

Afgelopen zondag was de Amsterdam World Ergohead.

Vorig jaar heeft Roel Braas hier een Wereld Record neergezet. Dit jaar startte hij weer in het SA-veld. Helaas zonder tegenstanders maar wel met het uitdagende doel om het wereldrecord van vorig jaar aan te scherpen! Roel zette een zeer steady race neer. Het publiek zat nagelbijtend tot het laatste moment in spanning op de tribune maar Roel straalde uit alles onder controle te hebben. Met 6.443 als afgelegde afstand heeft hij precies 10 meter meer dan bij zijn wereldrecord van vorig jaar afgelegd! Zijn split was 01:33.1. Een super mooie prestatie, gefeliciteerd!

Naast Roel hebben ook een aantal Eerstejaarsroeiers meegedaan in de beginnenlingevelden. In het dames beginnelingenveld zijn Jocelyn Spruit en Fenna Wust gestart. Jocelyn, die al eerder heeft laten zien zeer sterk te zijn op de ergometer, zette een zeer goed race neer en behaalde daarmee de winnende afstand van 5130 meter en een split van 1:56.9, dit resulteerde in een mooi blik! Fenna eindigde op de vierde plaats.

Bij de lichte beginnelingen behaalde Thijs Schouten met 5447 meter en een split van 1.50.1 de derde plaats. Niels Le Cointre werd 4e, met daarachter Tom Schuit op de 5e, Willem Koops op de 6e en Gert-Jan Oostenrijk op de 7e plaats.

In het zware beginnelingen veld deed Remco Breebaart het erg goed. Hij eindigde met een afstand van 5819 meter en een split van 01:43.1 op de derde plek. Zijn ploeggenoten eindigde als volgt: Thijmen van Groeningen op de 12e, Jurgen Toennaer 13e, Jos Gerlings 14e, Gosse de Vries 15e, Alexander Swagers 17e, Willem Wijgergangs 18e plaats.

Iedereen kan trots zijn op het bikkelen tijdens deze pittige 20 minuten, en de winnaars Roel en Jocelyn gefeliciteerd met jullie mooie prestaties!

 

 

Categorie: