Weer en Wind op de Ringvaart

8 mei 2009 - door anneliesdewit - 2 reacties

Weer en Wind trotseerden de mannen van DE ACHT!!!De Ringvaart Regatta was dit jaar een geslaagde expeditie! Naast de 9 mannen, deed ook Roel Zwaard mee in een dubbel 4.

Regen en wind, waren de voorspellingen voor woensdag 6 mei. De jongens van de Acht hadden grote plannen om dit jaar ├ęcht te gaan winnen. Maar winnen gaat niet zomaar, en zeker niet over 100 kilometer.
De Kaag over met hoge golven, veel water in de boot dus het hoosbakje kwam nog van pas! Allemaal nat en koud, maar toch door bikkelen naar de Ringvaart tja, je moet nog 90 kilometer...
Op de Ringvaart ging het lekker, de wind viel mee, tempo zat er in, mannen hadden nog praatjes voor tien. Daar kwam Nereus met hun acht, die al na 30 kilometer een opzetje deed... Nereus ging er voorbij en bleef (helaas) voor onze acht. Het spannende aan de Ringvaart is dat je eigenlijk een beetje mazzel moet hebben, een veerpont met kabels waar je zomaar 5 minuten op moet wachten, groete schepen die niet aan de kant gaan, smalle bruggen waar je niet kan inhalen.... Het zat de mannen niet helemaal mee. Toch hielden ze de moed erin, en al zingend kwamen zij voorbij de Bosbaan. Daar haakte naast de 2 toeschouwers nog meer aanhang aan en aangemoedigd door 4 dames en 1 heer passeerden zij de eerste stop.
Na 59 kilometer kwam er weer een stop waarbij de heren even de tijd namen om de benen te strekken en bij te eten. Dit kwam ze zeker ten goede want daarna waren ze bijna niet meer bij te houden (met voor de fietsers dikke wind tegen...!, voor de roeiers ook :)!)
De laatste kilomeer alles gegeven wat ze nog over hadden en dit zorgde voor een mooie 3e plaats! Met een tijd van 08.28 zijn wij dik tevreden.

Roel Zwaard kwam voorbij in een combinatie met Amphitrite. Hij heeft zijn handen letterlijk open geroeid. Grappig om nog even te noemen is dat Roel het nodig vond om na 70 kilometer het water te voelen, en een duik te nemen. Bij het instappen is hij omgegaan. Tja, je kan niet overal je riemen uitschuiven, dus vermaakten de mannen de toeschouwers met een duik! Geniaal. Roel kwam na 10.25 binnen.

Dit jaar miste de dames van Okeanos... Dames voel je geroepen, begin met trainen en ga voor de 100 kilometer volgend jaar!