Wedstrijdverslag ZRB: 7 blikken

11 mei 2009 - door michasb - 5 reacties

Dit weekend werd op de Watersportbaan in Tilburg de ZRB verroeid. Aan het einde van het weekend stond de teller op 7 blikken. Okeanos was hiermee, samen met Vidar, de best presterende vereniging.

Het spits werd op zaterdag afgebeten door Remco in de N1x. Ondanks een goede race, waarin hij lange tijd op kop lag, werd hij in de eindsprint net buiten de finale gehouden door Triton. Op zondag had hij direct finale in het O1x veld. Hierin werd hij derde.

Na het debacle van de Hollandia was er voor de dames Development vierzonder maar één opdracht: in één rechte lijn naar de finish. Hier slaagden de dames met vlag en wimpel voor. In de finale werd de tegenstand al vroeg in de race op achterstand gezet. Ook de felle eindsprint van het paarse gevaar uit Leiderdorp kon onze ontketende dames niet van het blik afhouden. En passant verbeterden de dames het DSA4- record van Okeanos. Op zondag mochten zij zich in een directe finale meten met vrijwel dezelfde ploegen als op zaterdag. Het bleek een herhaling van zetten te worden, en onze dames namen wederom de leiding in de wedstrijd. Hoewel Proteus/Pelargos altijd binnen enkele seconden bleef, wisten onze dames er wederom met de winst vandoor te gaan. Hiermee ontdeed Kelly Teeven zich van haar beginnelingen status.

De Eerstejaars dames roken hun kans toen klassementsleider Orca zich op vrijdag terugtrok. In de voorwedstrijd werd de concurrentie dan ook meteen op enkele lengtes gezet. De finale winnen bleek een opgave van een ander kaliber. Ook de dames van Skadi hadden duidelijk hun zinnen gezet op de zege, en met een scherpe start pakten zij snel een lengte. Deze voorsprong gaven zij, helaas voor onze dames, niet meer uit handen.

De zware Development vierzonder wisten vervolgens hun favorietenrol in de finale meer dan waar te maken. Met lange, ritmische klappen bewezen de heren over de hoogste bootsnelheid te beschikken. Met 2 keer winst in 2 wedstrijden gaan de heren dan ook aan kop in hun klassement.

Laura en Nienke hadden niet bepaald de makkelijkste loting. Zij haalden de finale dan ook niet. Toch was er wel verbetering te zien ten opzichte van de Hollandia. Laura en Nienke lijken dan ook de weg omhoog gevonden te hebben.

Ook kersverse nieuweling Lotte moest in haar voorwedstrijd meteen flink aan de bak. Duizend meter lang kon zij het tempo van Triton en Orca volgen. Daarna gaf de ervaring van haar tegenstanders de doorslag en roeiden zij bij haar weg. Ook voor Lotte helaas geen finaleplaats.

Tweedejaars licht hadden op zaterdag direct finale in het LN4+ veld, het veld dat zij op de Hollandia ook al gewonnen hadden. En wederom waren het onze lichte tweedejaars die de concurrentie achter zich lieten en met ruim verschil wonnen. Hiermee bereikten zij de Overgangsstatus. Op zondag hadden de heren zich ingeschreven in het zware O4+ veld, in verband met een tekort aan inschrijvingen in het LO4+ veld. Hoewel de heren nog enkele zware vieren achter zich wisten te laten, was het niet genoeg voor een finaleplaats.

De lichte Development vierzonder van het Okeanos Talent Center kende een weekend om snel te vergeten. Op zaterdag werd geen A-finale, maar B-finale gehaald, waarin zij derde werden. Op zondag werd nog wel in een snelle tijd de A-finale van het LN4- veld gehaald. In de finale kwamen zij echter te kort om potten te breken in dit zware veld.

Over eerstejaars zwaar kunnen we vrij kort zijn. Met drie invallers werd de A-finale niet gehaald. Wel wisten de mannen in de B-finale Laga te verslaan, dat vanwege een kapotte boot en een kapotte slag ook geen topweekend kende.

Vervolgens was het de beurt aan de lichte eerstejaars heren. Zij hadden op papier de moeilijkste voorwedstrijd. Hoewel de voorwedstrijden gestuurd geloot waren, hadden onze heren de pech dat Gyas, de nummer twee van de Hollandia, bij hen in de voorwedstrijd terechtkwam. De heren roeiden vanaf de start echter zeer overtuigend bij Gyas weg, dat onze jongens waarschijnlijk in de race nooit heeft kunnen zien. In de finale bleken onze mannen opnieuw de sterksten. Vidar kon in de eerste kilometer nog aanklampen, maar met een goede push was ook hun weerstand gebroken. Eerstejaars licht voltooid hiermee een mooie hattrick, met winst op Varsity, Hollandia en ZRB.

Op zondag aan het einde van de dag mochten de zware heren van de Development vierzonder laten zien dat zij niet alleen hard kunnen vierzonderen, maar dat zij ook in de 2- de sterksten waren. Frederik en Mathijs mochten aan de bak in het SA2- veld, waarin zij als sterkste tegenstanders de lichte WK-roeiers van Orca hadden. In de voorwedstrijd werd Orca nipt verslagen in de sprint. In de finale lieten onze mannen het niet op een eindsprint aankomen. Na 1000 meter schakelden Fred en Mathijs een tandje erbij, en liepen zij haal na haal uit op de concurrentie. Resultaat: een mooi SA-blik voor Frederik en Mathijs.

Jan Erik en Ramon mochten hun talent tonen in de N2-. Na een beheerste start bleek alleen Vidar het tempo te kunnen volgen. Jan Erik en Ramon lieten vervolgens zien dat zij hetzelfde kunstje in huis hebben als hun ploeggenoten. Tandje erbij en doortrappen, en elke haal liepen zij verder uit op de Vidraten, om uiteindelijk onbedreigd over de finish te gaan.

Alle winnaars van harte gefeliciteerd!